Film/TV
4

Četiri nova filmska naslova od 26. maja u Cinema Cityju

Od 26. maja na repertoar Cinema Cityja dolaze četiri nova filmska naslova "Warcraft: Početak", "Čovjek koji je spoznao beskonačnost", "Alisa iza ogledala" i "Top Cat"

"Warcraft: Početak" (Warcraft) je epska avantura reditelja Duncana Jonesa, koja se prikazuje pretpremijerno 28. maja u Cinema Cityju.

Iz studija Legendary Pictures i Universal Pictures stiže "Warcraft: Početak", epska avantura o sukobu nastalom zbog sudara svjetova zasnovana na svjetskom fenomenu Blizzard Entertainmenta. Mirno carstvo Azerota stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči sa neustrašivom rasom osvajača: Ork ratnici bježe iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svijet.

Kad se portal otvori da spoji ova dva svijeta, jedna vojska se suočava sa uništenjem, a druga sa nestankom. Sa ove dvije zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma. Tako počinje spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gdje se svako bori za nešto.

"Čovjek koji je spoznao beskonačnost" (The Man who knew infinity) je biografska drama reditelja Matta Browna, a u glavnim ulogama su Jeremy Irons, Dev Patel, Stephen Fry...

Srinivasa Ramanujan živio je od 1887. do 1920. godine i dao je velik doprinos matematičkom svijetu, bez da je imao ikakvu matematičku naobrazbu.

Ramanujan (Dev Patel), samouki indijski matematičar 1913. godine putuje na fakultet Trinity na Cambridgu, gdje upoznaje ekscentričnog profesora G.H. Hardyja (Jeremy Irons), i bori se s predrasudama kako bi otkrio svoju matematičku genijalnost. Ramanujana neki stavljaju u istu kategoriju s Eulerom i Gaussom, a Indija je njemu u čast 22.12. (njegov rođendan) proglasila Nacionalnim danom matematike.

"Alisa iza ogledala" (Alice Through the Looking Glas) je porodična avantura reditelja Jamesa Bobina, a glavne uloge tumače Johnny Depp, Sacha Baron Cohen, Anne Hathaway...

Alisa iza ogledala nova je spektakularna pustolovina Tima Burtona koja ponovno okuplja zvjezdanu glumačku ekipu Johnnyja Deppa, Anne Hathaway, Miju Wasikowsku i Helenu Bonham Carter.

U ovom nastavku Alisa se vraća u Zemlju čudesa kako bi spasila ludog Klobučara. Na svom putovanju, Alisa susreće Vrijeme, Crvenu kraljicu i ostale likove.

"Top Cat" (Don Gato: El Inicio de la Pandilla) je animirana avantura reditelja Andres Couturier.

Top Cat sebični je mačak koji ne vjeruje nikome. Iako sanja o velikom bogatstvu jedva sebi može priuštiti jedno jelo na dan.

Jednog dana upozna Peru Petlju, naivnog i dobroćudnog mačka koji je očaran Top Catom. Oni postaju partneri i zajedno varaju ljude. Odluče pokrasti Velikog šefa, misterioznog lika koji vlada gradom. Pero i Top Cat pripreme zamku kako bi opljačkali dijamante Velikog šefa koje je i ovaj sam pokrao. Iako uspiju u svome naumu to je tek početak njihovih problema.

Pero Petlja sakrije dijamante u stanu svoje mame koje kasnije ne može pronaći.