Promotivna akcija 8. mart
0

"Čelična lejdi" predvodi repertoar Cinema Cityja

Sarajevo-x.com
Osim sjajne ratne drame Angeline Jolie "U Zemlji krvi i meda" koja je u proteklih 10 dana prikazivanja privukla oko 9000 gledatelja, multiplex Cinema City za narednu filmsku sedmicu najavljuje početak prikazivanja Oscarima nagrađene biografske priče o životu Margaret Thatcher i nove hit akcione romantične komedije te najavljuje ovogodišnje izdanje popularne promotivne akcije 08. mart za sve pripadnice ljepšeg spola.

Program Cinema Cityja od 1. marta predvodi biografska drama "Čelična lejdi" (The Iron Lady). Film koji će svoju svečanu bh. premijeru doživjeti 29. februara u dvorani ,1 uz podršku Britanske ambasade u Sarajevu, koja će tom prilikom predstaviti 2012. kao godinu od velikog značaja za Veliku Britaniju, intimni je portret jedne od najznačajnih političkih figura 20. stoljeća, britanske premijerke Margaret Thatcher.

Rediteljsko ostvarenje sjajne britanske autorice Phillipe Llyod, kreatoricee hit mjuzikla "Mamma Mia!" u naslovnoj ulozi kontroverzne britanske premijerke predstavlja najveću glumicu današnjice Meryl Streep koja se za svoju fenomenalnu izvedbu okitila Zlatnim globusom i nagradom Bafta, a na 84. dodjeli Oscara, održanoj 26. februara u Los Angelesu, je ušla u historiju rekordnom 17. nominacijom te trećim osvojenim Zlatnim kipićem za najbolju žensku ulogu nakon Oscara za filmove "Kramer protiv Kramera" i "Sofijin izbor".

"Čelična lejdi" je priča o političarki koja se uspijeva, u svijetu muške dominacije, izboriti za svoje mjesto, ali pri tome plaća određenu cijenu. Margaret Thatcher je zapamćena kao najkontroverznija žena na političkoj sceni, sa skoro jednakim brojem pristalica i protivnika. Postala je prva premijerka Ujedinjenog Kraljevstva, a na toj poziciji je bila čak 11 godina, što je ujedno i najduži mandat u historiji ove zemlje...

Projekcije filma "Čelična lejdi" će zajedno sa bh. premijerom sjajne porodične drame oskarovaca Alexandera Paynea i Geogrgea Clooneya "Nasljednici" (The Descendants), koja je od pet nominacija uspjela osvojiti Zlatni kip za najbolji adaptirani scenario, biti sastavni dio ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije 08. mart. Sve pripadnice ljepšeg spola imat će priliku za Dan žena uživati u najboljim filmskim ostvarenjima uz specijalnu ponudu partnera akcije Alma Ras koji za svaku kupljenu ulaznicu jednu poklanja gratis. Pretprodaja ulaznica počinje na blagajnama multiplexa od 01. marta, a broj ulaznica je ograničen. Alma Ras je za sve dame 08. marta pripremila i malu nagradnu igru u kojoj će svaka 30. gledateljica na poklon dobiti paket proizvoda Alma Ras.

Cinema City s druge strane za sve ljubitelje dobre komedije od 01. marta priprema pravu poslasticu u vidu akcione romanse "Neka bolji pobijedi" (This Means War). Mladi američki autor McG je na velikom ekranu ovaj put sastavio trojac koji čine prelijepa dobitnica Oscara Reese Witherspoon, Chris Pine te sjajni Britanac Tom Hardy.

Priča govori o dva agenta CIA-e čije prijateljstvo dolazi u pitanje kada se nađu u bici jedan protiv drugoga zbog prekrasne djevojke u koju se obojica zaljubljuju. Između njih nenadano započinje borba za njenu naklonost, a ona mora donijeti odluku...

Ni najmlađi gledatelji i njihovi roditelji od 1. marta neće ostati uskraćeni za novu dozu zabave uz animiranu avanturu "Priče s tavana". Topli film češkog autora Jirija Barte je sinhronizovan na naš jezik zahvaljujući glasovima sjajnih hrvatskih glumaca Branka Smiljanića, Jelene Martinović, Marka Jelića i Borisa Barbelića pa u njemu mogu uživati i oni najmlađi gledatelji.

Radnja filma se odvija na tavanu prepunom starih odbačenih stvari, gdje lijepa lutka živi u staroj škrinji sa svojim prijateljima. Kada lutku otmu i odvedu u zemlju gdje caruje zlo, njeni prijatelji će joj priteći u pomoć pa će odbačene stvari postati iznenađujuće nove. Njihova čarobna dimenzija će pretvoriti tavan u romantičnu zemlju, kraljevstvo mašte koje djeca obožavaju.

Cinema City za narednu filmsku sedmicu, od 08. marta, pored početka prikazivanja Oscarom nagrađene porodične drame "Nasljednici" najavljuje i jedan od najkontroverzijih filmova 2012. godine, horor "Đavo u tebi".

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnoj akciji 08.mart, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.