Britain's Got Talent
0

"Billy Elliot" plesom osvojio Amandu Holden i Cowella

Sarajevo-x.com
Tobias Mead, najnovija plesna zvijezda "Britain's Got Talent", u subotu navečer oduševila je žiri popularnog reality TV showa, a mediji su ga već poistovjetili s glavnim junakom britanske drame "Billy Elliot" čija je opsjednutost plesom naišla na neodobravanje porodice i okoline.

Kako saznaje Daily Mail, 22-godišnji Tobias već pet godina ne razgovara sa svojom starijom braćom, 31-godišnjim Simonom i 25-godišnjim Oliverom, jer su razočarani njegovim izborom zanimanja.

Naime, talentirani plesač se požalio kako se njegova porodica počela raspadati kada je zbog ljubavi prema plesu okrenuo leđa obećavajućoj nogometnoj karijeri. I dok su Tobiasovi roditelji i dvije sestre na kraju popustili i odlučili pružiti mu podršku, braća su zaprijetila fizičkim obračunom ukoliko ga ikad ponovo sretnu.

Učesnik četvrte sezone talent showa kojeg prate gledatelji širom svijeta svojim nastupom nije nikoga ostavio ravnodušnim. Amanda Holden je čak izjavila kako je to "jedan od najboljih nastupa ikada", a čak se i "strogi" član žirija Simon Cowell morao složiti s britanskom glumicom.

Simpatični mladić iz Warminstera plesnu karijeru započeo je na koledžu City of Bath, nakon čega je dobio stipendiju za plesnu školu Stelle Mann u Bedfordu. Tobias je diplomirao prošle godine, te je izabran kao plesna pratnja grupi Take That na njihovoj turneji "Circus".