U posljednji tren
0

BHRT spriječila emitiranje "Upitnika"

Sarajevo-x.com
Iako je bilo najavljeno, popularni televizijski kviz "Upitnik" sinoć nije emitiran na Federalnoj televiziji i RTRS-u. Emitiranje kviza znanja spriječili su čelni ljudi BHRT-a, i to samo nekoliko minuta prije početka prvog "Upitnika".

Upravni odbor Federalne radio-televizije nakon sinoćnjeg incidenta je u znak protesta napustio sjednicu UO Javnog radio-televizijskog sistema BiH. Ovaj čin Upravni odbor karakterizira kao još jednu u nizu opstrukcija rada RTVFBiH, kao i zajedničkog rada sva tri emitera.

"Još od totalitarnih vremena nismo prisustvovali samovoljnom isključavanju programa jedne televizijske kuće, a što je sinoć učinio BHRT čija produkcija, prema važećim zakonskim propisima, pruža tehničke usluge FTV-u u proizvodnji i emitiranju programa", stoji u saopćenju UO RTVFBiH.

Oni podsjećaju da ovo je bila samo kap koja je prelila čašu, jer se odluke koje donese UO Javnog radio-televizijskog sistema BiH gotovo u potpunosti ne provode, navodeći niz problema koji su se pojavili u posljednje vrijeme kao što je nepoštivanje odluke od strane menadžmenta BHRT-a, za koju su glasovali i članovi UO BHRT-a, o zajedničkom realiziranju prijenosa utakmica doigravanja Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, kviz, čiji je idejni tvorac Joško Lokas, trebao se emitirati na Federalnoj TV i RTRS-u od ponedjeljka do petka sa početkom u 19:02 sati. Kroz kviz koji traži znanje, a donosi vrijedne nagrade uz vrhunsku zabavu, uloge voditelja su dodijeljene velikim zvijezdama TV ekrana, Enisu Bešlagiću i Milanu Pavloviću.

Kviz producira UFA media, televizijska produkcija koja je u svom dosadašnjem radu na bh. tržištu plasirala svjetske licencirane i nagrađivane formate kao što su: Piramida, Hugo show, Ready Steady Cook (Paradajz i paprike), Upitnik, te producirala uspješne vlastite programe: Večer sa Emirom, Sportcentar, Extra showbiz, Extra život.