"Snijeg" u Sjevernoj Americi
0
Bh. film "otkriće" Toronto Film Festivala
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakav crni rat vise...
Bio sam na otvaranju SFF-a. Fenomenalan ambijent u open air kinu. Publika za 10, organizacija na nivou. Promotorke za 10+;-) Bio sam ponosan sto sam tu i dozivio sve to. Drago mi je sto su snimili “Snijeg”. Rekao bih klasicni bh. Art movie koji se tice prezivjelih zena iz rata. Osobe koje su zaboravljene I koje su van ociju javnosti. Bravo Aida sto si ih vratila na scenu. Zana Marjanovic je odlicna I ima nesto u onim trenucima kada ustaje na sabah namaz. I ja bih volio pogledati jednom jedan “normalan” bh film. Neku ljubavnu romansu, neku dobru pricu, komediju itd. Ali je tesko praviti filmove za masovnu konzumaciju kada ima toliko prica da se isprica koje su poslijeratne bosanske. Snijeg je jedna takva prica.
@D Bogati ko ti je u familiji drot> Ja napisao da film necu gledati a ti \"imas osjecaj da ga nisam gledao\"!?!? Ma sta kazes inzinjeru :O
@ja imam utisak da ili a) nisi vidio film b) imas vlastite komplekse nize vrijednosti koje pokusavas potvrditi u filmu koji je kao umjetnicko djelo vrlo pozitivna prezentacija jednog dijela BiH kulture i istorije
pa dobro naslov jeste zavarljiv ali ipak su navodni znaci oko rijeci otkrice pa im se moze priznati igra rijeci. Sve u svemu ovo je jos jedan BH film koji NECU gledati. Pun mi k... jada i bijede. Jel moramo i u filmovima biti donji konstantno.
Navijati za svoje svakako, pogotovo ako su kvalitetni kao u polju filma. Ipak, bukvalno laganje svojim \"navijačima\", megalomansko pakovanje i kovanje u zvijezde, kroz naštimanu interpretaciju, ne ide, brate... Ima ovdje čitaoca čiji je IQ premašio meko kuhano jaje, i, opet, ne ide, brate... Članak vrijeđa inteligenciju. Nije nam svaki film najbolji na planeti...
nisam znao da imam na kablovskoj kanal koji se zove \"Otkrice\". trebalo je ucit taj engleski ranije. a ima jedan zove se VOX1000, jel to hiljadu glasova?
kao i obicno, kvalitet textova sarajevo x com-a je na vrlo visokom nivou. Nije pitanje filma Aide Begic, nego toga fa je \"bh film, otkrice festivala\"- i o tome s ene govori nista. to da je selekcija koja se zove \"otkrice\"m jedna od selekcija Festivala i da ce na njoj biti i neki drugi filmovi- govori nam da ce \"Snije\" ucestovovati u selekciji koja se zove \"Otkrice\" i tako krug... Niti govora o tome da smo mi kao nacija koja pravi i fimove \"otkriveni\" i slicno. NAslov texta je jedno a sadrzaj drugo- sto se zove i \"zavodjenje publike\"..iliti kada saner prodaje Sony cameru al od drveta. I ti na kraju mislis da si kupio kameru a u stvari dobio si panj. Tako i mi izmuceni gradjani i citaoci, doviamo panjeve. Svak nam uvali panja po svojoj struci. Evo sax.com , daje novnarske panjeve. Izgleda kao vijest al u stvari nije. Ili nije bas ta vijest za koju se izdaje da jeste..i tako dalje i tako dalje...smijesni ste i jadni
de bogati procitaj tekst opet i paragraf ispod naslova. Film ce biti prikazan u okviru programa \"Discovery\" iliti \"Otkrice\".
Dado, pise u prvoj recenici.
Na osnovu cega se doslo do naslova?! Nigdje u nastavku teksta se ne objasnjava zasto je to Snijeg \"otkrice\" ovog festivala?!