Film/TV
0

Ben Affleck odbio režirati film o Supermanu

Sarajevo-x.com
Ben Affleck
Ben Affleck
Američki glumac, scenarista, režiser i producent Ben Affleck je odbacio mogućnost da režira novi film o superjunaku "Supermanu". Na ovaj potez se odlučio jer nema dovoljno samopouzdanja da napravi tako veliki korak u svojoj karijeri.

Christopher Nolan, koji je također režiser, scenarista i producent, režirao je posljednje nastavke filma "Batman". Sada se odlučio snimiti još jedan film o "čovjeku od čelika". Nolan će u ovom filmu imati ulogu producenta, a nedavno je unajmio Zacka Snydera da ga režira. Ben Affleck je nakon toga otkrio da je imao ponudu za ovaj posao, ali da ga je prepustio iskusnijem režiseru koji ima iskustva sa visokobudžetnim blockbusterima.

"Kada glumite u raznim filmovima, svjesni ste koristi ali i posljedica ukoliko dođete u iskušenje da glumite u velikom filmu, jer je mnogo novca utrošeno u takve projekte. Mislim da će novi film o Supermanu doživjeti uspjeh. Chris Nolan će obaviti prosao kako treba, siguran sam u to. Volio bih da radim filmove koji nemaju veliki budžet i za čije specijalne efekte nije potrebno mnogo novca i posebno mjesto za snimanje. Dobra priča je najvažnija. Danas imamo mnogo odličnih režisera koji su bolji od mene. Na njima je da se bave velikim filmskim ostvarenjima", rekao je Affleck u izjavi za web-stranicu Deadline.com.