Uzbudljiva priča
12

Animirana avantura "Spirit Untamed" stigla u bh. kina

I. S.
Porodični animirani film "Spirit Untamed" od jučer se pretpremijerno prikazuje u Cineplexxima Sarajevo, Banja Luka i Mostar. Topla i uzbudljiva priča o ljubavi i snazi prijateljstva oduševit će najmlađu, ali i onu malo stariju publiku.

Film koji donosi studio Dreamwork Animation je priča o tvrdoglavoj djevojci koja žudi za mjestom kojem pripada. Otkriva srodnu dušu kada joj se život "preplete" sa divljim konjem zvanim Spirit Untamed.

Lucky Prescott (Isabela Merced /Irina Arsenijević) nikada nije upoznala svoju pokojnu majku Milagro Navarro (Eisa Gonzalez), neustrašivu kaskaderku iz malog grada Miradero.

Poput svoje majke, Lucky nije ljubitelj pravila i ograničenja, što je kod njene tetke Core (Julianne Moore /Dušica Novaković) izazvalo dosta briga. Lucky je odrasla u gradu na istočnoj obali pod Corinim budnim okom, ali kada Lucky pretjera sa iskušavanjem sreće kroz previše rizičnih vratolomija, Cora ih obje seli kod Luckynog oca Jima (Jake Gyllenhaal/Milan Antonić) u Miradero.

Lucky je definitivno impresionirana "pospanim" gradićem. Njen život se promijeni kada upozna Spirita, divljeg mustanga koji dijeli njenu strast za nezavisnošću, i sprijatelji se sa dvije lokalne jahačice, Abigail Stone (Darija Vračević) i Pru Granger (Ivona Rambosek). Pruin otac, vlasnik staje Al Granger (Aleksandar Gligorić), najbolji je prijatelj Luckynog oca.

Kada bezosjećajni kauboj (Walton Goggins) i njegov tim žele da uhvate Spirita i njegovo stado i osude ih na težak rad u zatočeništvu, Lucky okuplja svoje nove prijateljice i kreće u avanturu kako bi spasile konja koji joj je dao slobodu i svrhu.

"Spirit Untamed" 29. jula stiže na redovne repertoare svih kina.