Iz Bayerna bijesni
0

Allianz Arena "uništena" za potrebe filma

Sarajevo-x.com
Čelnici FC Bayerna bili su izuzetno ljuti nakon što su na TV-u vidjeli reklamu o kojoj nisu imali pojma, a u kojoj je impresivno zdanje njihovog stadiona bilo uništeno.

Reklama je snimljena kao njemačka najava za film "Dan kad je Zemlja stala", a i mnogi fanovi bili su šokirani kad je u prikazana u pauzi meča Lige šampiona između Bayerna i Lyona.

Na reklami sportski reporter DSF-a Frank Buschmann (44) stoji ispred futurističkog stadiona "Allianz Arena" u Minhenu, a on se iznenada počinje rušiti. Nakon toga postaje jasno da je riječ o reklami za film u kojem vanzemaljci uništavaju Zemlju, piše njemački Bild.

U Bayernu su istakli kako nisu imali pojma o ovoj zamisli, a medijski direktor Markus Hoerwich istakao je kako ih "niko nije pitao za dozvolu".

"U našem interesu svakako nije da Arena bude predstavljena na ovaj način. Istražit ćemo slučaj i vidjeti kako ćemo reagovati", rekao je, a sigurno je bio još bjesniji kad je vidio kakve su snimke na tu temu napravili fanovi drugih fudbalskih klubova na YouTubeu.