Knjiga Damira Ovčine
231

Ademir Kenović će režirati film zasnovan na hit romanu "Kad sam bio hodža"

L. K.
Ademir Kenović (Foto: D. S./Klix.ba)
Ademir Kenović (Foto: D. S./Klix.ba)
Bosanskohercegovački reditelj Ademir Kenović režirat će film zasnovan na priči uspješnog romana "Kad sam bio hodža", bh. pisca Damira Ovčine.
Knjiga "Kad sam bio hodža" je zbog velikog interesovanja printana u četiri izdanja, a Ovčina je u nedavno objavljenom razgovoru za Klix.ba otkrio kako je dovršio rad na drugom dijelu ovog hit romana. Nastavak nosi naziv "Ko sam ti ja" i uskoro će biti pušten u prodaju.

Ovčina je nedavno najavio i kako će prema knjizi uskoro biti sniman film, a sada otkriva kako će režiju ovog ostvarenja potpisati bh. reditelj Ademir Kenović.

"Osim režije, Kenović i ja smo sarađivali i na pisanju scenarija za ovo ostvarenje. Ta saradnja traje već neko vrijeme, sada je samo pitanje kada će tačno početi realizacija projekta. Nadam se da će to biti uskoro", rekao nam je Ovčina.

Podsjetimo, knjiga "Kad sam bio hodža" objavljena je 2016. godine, te je to prvo djelo u kojem su ukoričena ratna dešavanja na Grbavici. Najprostije rečeno, govori o ljubavi, prijateljstvu i ratu. U samom početku priča govori o dječaku koji 1992. dolazi obići porodični stan na Grbavici, ne sluteći da će u tom naselju ostati zarobljen naredne tri godine.