Večera s glumcem za 15.000 dolara
0

Clooney podržava Obaminu kampanju

Anadolija
Popularni američki glumac i oskarovac George Clooney dao je podršku kampanji aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Baracka Obame za novi mandat, te će, zajedno s njim, prisustvovati dobrotvornoj zabavi u Ženevi koja se organizira tim povodom.

Nakon što je u svome domu u Los Angelesu za Obaminu kampanju uspio prikupiti 15 miliona dolara, Clooney će za vrijeme boravka u Ženevi pokušati animirati i Amerikance u dijaspori da finansijski potpomognu Obamu, a kako bi on ponovno bio izabran za predsjednika SAD-a.

U okviru akcije pod nazivom "Amerikanci u dijaspori za Obamu", svi koji uplate 15 hiljada dolara moći će večerati sa slavnim Cloonyjem. Oni koji budu izdvojili 5.000 dolara moći će se fotografisati sa njim, a oni s 1.000 dolara u džepu imat će priliku prisustvovati prijemu koji će se održati prije zvanične večere.

Prema podacima na internet stranici kampanje, večeri će uz Clooneya prisustvovati 30 osoba, dok će na prijemu biti prisutno 100 posjetilaca.

Organizatori su saopćili da se očekuje dolazak velikog broja Amerikanaca u Ženevu i da će Clooney u sklopu aktivnosti u ovom gradu za Obaminu kampanju prikupiti oko pola miliona dolara.