Nakon knjige o zlostavljanju
0

Bivša supruga Klausa Kinskog: Nisam znala da je silovao Polu

Klix.ba
Pola Kinski i Klaus Kinski
Pola Kinski i Klaus Kinski
Pola Kinski, kćerka glumca Kalausa Kinskog i sestra glumice Nastassje Kinski, nedavno je napisala autobiografiju u kojoj je detaljno opisala kako ju je otac godinama seksualno zlostavljao.

Nakon nje, odvažila se i slavna glumica Nastassja Kinski, te je prvi put u medijima javno govorila o ocu monstrumu. Nastassja je kazala da njeno djetinjstvo nije bilo toliko traumatično, ali da se nikada nije osjećala dobro u očevom prisustvu, da ga se plašila i da je osjećala kako njegovi zagrljaji i poljupci nisu ljubav kakvu otac pokazuje kćerki.

Nakon što je cijela priča izašla u javnost, u medijima su se pojavile i izjave Gislint Kühlbeck, Poline majke i jedne od tri žene koje su bile u braku sa Klausom Kinskim.

"Pojma nisam imala o tome. Pola nikada nije s nama o tome govorila. Nikad u životu nisam pomislila, niti bih mogla pomisliti, da je Klaus takvo nešto učinio. Pola nam nikada ni riječ nije rekla o tome šta se dešavalo s Klausom. Međutim, uvijek sam imala loš osjećaj kada ju je odvodio sa sobom ili kada je s njim odlazila na godišnji odmor", kazala je Gislint Kühlbeck, prenosi njemački Bild.

Gislint je kazala i to da, ukoliko njena kćerka želi objaviti knjigu o svom ocu, takvu kakva jeste, da na to ima pravo.

Ova 81-godišnjakinja je bila tri godine u braku sa Klausom Kinskim. Sada je udata za Heinza B., živi u Minhenu i uzela je muževo prezime, a magazin Bunte, koji je prvi uradio intervju s njom, ga nije objavio.

Pola i Nastassja Kinski su polusestre, imaju još i polubrata Nikolaia Kinskog.