Prvo gostovanje
25

Amira Medunjanin oduševila publiku na koncertu u Goraždu, pogledajte djelić atmosfere

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
(Foto: E. A./Klix.ba)
Goraždanska publika počašćena je izuzetnim koncertom koji je u Centru za kulturu održala proslavljena bh. interpretatorica sevdalinke Amira Medunjanin.

Iako je ovo bio njen prvi dolazak u Goražde i prvi koncert u ovom gradu Amira je publici obećala kako to neće biti i posljednji put, jer su sevdah i emocija "na prvu" zbližili umjetnicu unikatnog glasa i publiku.

Za prvo gostovanje u ovom gradu zaslužna je njena prijateljica Mersiha iz Goražda.

"Mersiha i ja smo se upoznale preko društvenih mreža prije mnogo godina, ona je čest gost na mojim koncertima u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, i tako smo došli smo do zaključka da nikada nisam nastupala u Goraždu, a onda smo kontaktirali Centar za kulturu i došli ovdje, odlično smo dočekani i jako lijepo se osjećam", kazala je Amira.

Premijerno Amira je u Goraždu izvela pjesmu sa albuma Boška Jovića i Marija Rašića "Napiši jednu ljubavnu" koji su obradili antologijske pjesme koje su zauvijek obilježile regionalnu scenu .

"Tu su pjesme različitih muzičkih žanrova, pjesme koje su zaživjele u narodu i koje su nam svima drage od Indexa, Kemala Montena, Arsena Dedića, Zdravka Čolića i drugih, zato želim ovu pjesmu premijerno izvesti u Goraždu", kazala je Amira.

Jedna od najboljih predstavnica kulturne baštine van bh. granica kaže da je u narednom periodu očekuje kraći odmor, ali I mnogo novih putovanja i koncerata.

"Nakon Goražda slijedi odmor pa koncert u Čakovcu 20. aprila, a poslije toga putovanje u Dubai i moguća je mini turneja na Bliskom Istoku, čekamo još uvijek potvrde. Pa onda koncerti u zemljama u okruženju, Hrvatskoj, Srbiji , u Zagrebu smo 8. juna u zagrebačkoj Areni sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i to će biti prvi put da nastupam u tako velikom prostoru. Nedavno sam bila gošća Gibonniju na koncertu i prvi put sam ušla u tu Arenu da vidim kako to izgleda" kaže Amira.