Jednostavno i jeftino
27

Želite se buditi svježi i odmorni? Napravite detoksikacijske jastučiće koji će vas preporoditi

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Hrana, gazirana pića i alkohol, cigarete, zagađenje iz okoliša, nezdravi način života, sve se to taloži u organizmu i čini da se ljudi osjećaju nezdravo i iscrpljeno.

Ako se želite ujutro probuditi puni energije isprobajte detoksikacije jastučiće koje možete napraviti sami lako i jeftino, a nakon kojih ćete se osjećati preporođeno.

Detoksikacijske jastučiće koji se lijepe na tabane, a čiste cijelo tijelo smislili su Japanci. Jastučiće je potrebno staviti prije spavanja i ujutro ćete se probuditi svježi, odmorni i poletni.

Kada ujutro skinite jastučiće na njima ćete vidjeti tamne, smeđe mrlje koje su tragovi toksina uklonjenih iz tijela.

Detoksikacijski jastučići za tabane djeluju tako da tjeraju cirkulaciju i limfu u torzo. Naime, neaktivan način života krivac je za to da cirkulacija "zapne" oko gležnjeva, u donjem dijelu nogu i stopalima. Koristite li jastučiće znatno ćete umanjiti osjećaj stalnog umora, riješiti se bolova u zglobovima i imati manje glavobolja.

Za detoksikacijske jastučiće za tabane potrebno je:

  • komad crvenog luka
  • 1, 2 režnja bijelog luka
  • voda
  • obična ili samoljepiva gaza
  • flaster za fiksiranje u roli
  • čarape

Postupak:

  1. Nasjeckajte crveni i bijeli luk

  2. Posudu napunite vodom, stavite da provrije, a zatim dodajte nasjeckani luk. Pustite da kuha još 10 minuta.

  1. Maknite s vatre i ostavite da se hladi 20 minuta.

  2. Izlijte malo tekućine na komadić gaze, tek toliko da se gaza navlaži. Ako je gaza previše mokra, iscijedite višak tekućine.

  3. Gazu zalijepite na sredinu stopala (koristite li običnu gazu pričvrstite je pomoću flastera). Obucite čarape kako jastučići ne bi otpali. Ujutro ih bacite.