Zdravlje
8

PROBalans - Inovativni probiotik za regulaciju probave

Stres, loša i nepravilna prehrana, viroze i antibiotici samo su neki od uzročnika nepravilnog i neredovitog rada probavnog sistema i sve smo češće suočeni s potrebom da probavi i metabolizmu vratimo ravnotežu prirodnim tvarima.

Stručnjaci farmaceutske kompanije PharmaS osmislili su inovativnu formulaciju koja na brz i prirodan način pomaže kod nadutosti, zatvora i dijareje te vraća ravnotežu u probavni sistem.

Posebnost ovog probiotika je jedinstvena kombinacija prirodnih sastojaka – apigenina - dragocjenog ekstrakta kamilice, ekstrakta paprene metvice, dobrih probiotičkih bakterija, hrane bakterijama odnosno prebiotika, cinka te vitamina B6. Ovo je ujedno i jedini probiotik s apigeninom koji, osim što djeluje protivupalno, ima i antikancerogeni učinak.

Jedinstvena kombinacija prirodnih sastojaka

PROBalans sadrži dobre bakterije mliječne kiseline, vrstu probiotika koja se uobičajeno nalazi u ljudskim crijevima, a tradicionalno se koristi u liječenju gastrointestinalnih tegoba uključujući netoleranciju laktoze, dijareju, upalne bolesti crijeva i konstipaciju. Da bi dobre bakterije prevladale loše, potrebni su im prebiotici. Zato je inulin jedan od glavnih sastojaka PROBalansa jer stimulira rast blagotvornih bakterija u probavnom sistemu i na taj način doprinosi peristaltici crijeva te skračuje vrijeme prolaska hrane kroz gastrointestinalni sistem

U odnosu na druge slične proizvode, PROBalans ima niz drugih sastojaka koji regulišu crijevnu floru, jačaju imunitet te imaju protivupalni učinak na sistem probave i uravnotežuju metabolizam. Probiotik je trenutačno u postupku patentne zaštite za cijeli svijet i u potpunosti je razvijen i proizvodit će se unutar PharmaSa.

Brže djelovanje od ostalih proizvoda

Djelovanje inovativne formule ubrzava apigenin, molekula koja se posljednjih godina sve više istražuje zbog specifičnih djelovanja na zdravlje čovjeka. PROBalans jedini na tržištu sadrži ovaj ekstrakt dobiven iz cvijeta kamilice koji djeluje protivupalno, spazmolitski i ima antikancerogeni učinak.

Ekstrakt paprene metvice je još jedan biljni sastojak koji je dragocjen za regulaciju probave jer opušta tkivo unutar probavnog sistema i doprinosi smanjenju plinova i uklanja nadutost u crijevima.

Uz sve to PROBalans sadrži i cink, esencijalni mineral prisutan u svim organima i tkivima koji potpomaže metaboličke procese, te vitamin B6 koji je podrška metabolizmu, imunološkom sistemu i razgradnji hranjivih tvari.

Želučanootporna vegetabilna kapsula

Jedna od novosti je i želučanootporna vegetabilna kapsula čime se omogućava da veći broj dobrih probiotičkih bakterija uspije preživjeti kiseli medij želučanog soka i njihov prolaz u tanko i debelo crijevo, a time se postiže puna efikasnost ovog probiotika koji je pogodan i za vegetarijance i vegane. Zahvaljujući ovoj karakteristici, PROBalans djeluje pravovremeno i uz maksimalnu iskoristivost korisnih tvari.

Kada koristiti PharmaS PROBalans:

  • pomaže kod nadutosti, zatvora i dijareje,
  • smanjuje negativno djelovanje antibiotika na probavni sistem,
  • djeluje kod crijevnih virusnih i bakterijskih infekcija,
  • olakšava probavne probleme na putovanjima,
  • ublažava upalne bolesti crijeva,
  • pomaže kod sindroma iritabilnog crijeva.

Ostali proizvodi iz linije PROBalans koji se nalaze na našem tržištu su:

  •      PROBalans Imuno, 
    
  •      PROBalans Baby i
    
  •      PROBalans Lady
    

PROBalans – Više od probiotika!

Više detalja na www.probalans.ba