Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mali na slici izgleda poprilično normalno
Pozdrav, prije više od godinu je moja sestra radila taj test Tranquiliti, brzo su došli rezultati i ništa nije otkriveno, hvala Bogu bebač nam je dobro. Ko može da priušti ovakvo olakšanje bez strahova od neizvjesnosti a i od amniocenteze zaista je odlična mogućnost.
Radila sam sličan test nedavno u 10. sedmici trudnoće, ali Tranquility, cijena je bila 690 eura http://genoma.com/product_page.php?id=2, radi se preko Cryosave banke ćelija. U odnosu na ovaj Nifty test, meni je velika prednost, ali i dodatna sigurnost bila ta što se radi u Ženevi, a ne u Hong Kongu, vidim da su tu informaciju i izostavili :) U svakom slučaju odličan test jer donosi takav mir i sreća da danas žene ne moraju automatski na amniocentezu koja nosi najgori rizik, pobačaj.
jel se moze zakonski izvrsiti abortus npr nakon ove 10te sedmice?
Može, čak mislim do 20., jer one žene koje rade amniocentezu rade je od 16., pa ako beba nije u OK položaju mogu je čak prolongirati do 18., i onda se rezultati čekaju do 20 i naravno ako nisu OK, a žena ne želi roditi dijete, trudnoća se prekida na osnovu tog nalaza, problem je samo što je to kasno i prolaziš sve kao da je pravi porod :( Zato sam ja radila tranquility test i rezultate sam dobila do 12. sedmice, da je nešto bilo ne daj Bože, tada se trudnoća prekida bez velikih problema.