Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samoubistvo lječi nesanicu
8h radim na ovom dzehenemu i evo ne mogu da spavam opet.
Ubijem se speedom preko dana i ne mogu nocu da zaspiiim
Ustajem kasno jer legao sam rano.
spavam od podne do ikindije, eto zasto ne mogu
Jednostavno - Nemojte jesti ni piti barem 3,4h pred spavanje. Ako ste stariji, tj 40+ mozete korisitti malu dozu melatonina pred spavanje 300mcg. Od suplemenata su tu i magnezijum glycinate, koji se svakako mora uzimat. Od kompleksnijih suplm 3g glycina ce pomoci(ili kolagen pepticidi). Prozor ostaviti na kant otvoren da soba bude hladna, a isto tako je zamraciti da ni jedna zraka ne prolazi. Koristiti blue light protekciju na mob i pcu, a
ako mozete i naocale kupiti koji to rade. Pred spavanje neka meditacija, moze i molitva/klanjanje. Leci prije 11h , najkasnije 12. Prije spavanja bolje knjiga, a ne milion videoa, ytb, insta, phub. Po danu minimum 6000 koraka, sve ispod misici atrofiraju, idealno 10k+. Smanjit stres maksimalno koliko moze, tu od suplemanata pomaze naucno Ashwagandha ali kvalitetna.
@Sprzo osjetim da u zivotu nisi procitao vise od jedne knjige, mislis da se ucenje zavrsava onda kad zavrsis skolu i da je nauka nekakva suplja... ja pricam o tome kako poboljsati san na osnovu najnovijih naucnih otkrica, sto rade i neki najveci milioneri, sportisti, glumci itd.. a ti meni pricas da sam ja samac i anksiozan? zao mi je sto je post za tebe bio toliko kompleksan da ti je izgledao kao da ga je neki stari robot ispisao u nekom starom nejasnom programskom jeziku.
Ako imas cistu savjest spavas ko beba.
Ko rano rani, cijeli dan nosa jaknu u rukama