Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolujem vec nekih sest godina. Trenutna terapija Humira u kombi sa Mtx i naravno jedna zlica kortisona. Osobno preporucujem marihuanu, bez zezanja! Pozdrav.......
Nek vam biološke terapije i slične preparate i istraživanja provode biolozi i slične struke a ne sve Viša Zdravstvena, od.jebaus bagro doći će cica na kolica. Pored vas će svi umrijeti a vi idalje kafu piti i novine listati i s guza na guz, da kažem čast izuzecima......mogu ih nabrojati na prste obje ruke jedino.
_"Istraživanja pokazuju da je reumatoidni artritis nešto više zastupljen kod žena u odnosu na muškarce. Na pojavu te bolesti utječu klimatski uvjeti, stres i drugi faktore, a za njenu kontrolu važni su zdravi životni stilovi i ishrana koja podiže imunitet." Zbog jako niskog standarda BiH građani su osuđeni na ovu vrstu bolesti. Nemaju dovoljno novca za kvalitetnu prehranu koja bi im bila preventiva mnogih bolesti. Nemaju dovoljno novca za promjenu klimatskih uslova odlaskom na more ili banje. Kako čitam i lijekovi im se uskraćuju, tako da su prisiljeni sami se liječiti, odnosno ublažavati bolove kupujući lijekove u apotekama, iz svog siromašnog kućnog budžeta. Sve to prati stres koji potpomognut siromaštvom, razvija i druge bolesti BiH građani se nalaze u bezizlaznom začaranom krugu. Zapanjujuće je da danas i djeca obolijevaju od reumatidnog artritisa. :(
Istina, ja sam oboljela od RA u svojoj 4.godini. Hvala Bogu bolest je u remisiji, ali ima dosta djece sa dijagnozom JRA (juvenilni reumatoidni artritis).
Na onom svijetu nema ni reume ni liste za lijekove ni invaliditeta...)
PROSLO,LJETO JE BILO TOPLO,OZDRAVIO NAROD.
treba legalizovat marihuanu,nema boljeg biološkog lijeka od nje )))