Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
haha u državi u kojoj je s.exanje sa bebama i malom djecom kao i sa životinjama skoro pa legalno...čak i političku stranku za legalizaciju toga imaju... a evo ovo im smeta :-) za istrijebit
pa dobro nek im cuna i dalje smrdi
@charlote yor...Ti mislis da oni u seriji sex and city imaju pravi odnos ? hahah.....Sve je to gluma covjece.... Sto se tice obrezivanja,definitivno nauka dokazuje da je to jako potrebno i smanjuje mogucnosti bolesti i infekcija.
BITNO JE DA SU PEDERI NORMALNI A ŠTO U SVJETSKIM KLINIKAMA PO ROĐENJU OBREZUJU DJECU TO JE NENORMALNO
pa to svaki dr zna ko drzi do higijene da treba obrezivati naravno osim krmadi iz sumske oni su se vazda ponosili svojom prljavstinom
@SCANDI Kao sto si i sam primijetio ne spominju se ni zidovi ni muslimani vec se kritikuje to sto se radi bez anestezije.
@Klc To da su smanjene sanse da fasujes Sidu je tacno. Ali su ipak to prestali propagirati jer su neki mislili da su se tim cinom POTPUNO zastitili od Side. U krajnjoj instanci samo ce duze potrajati da fasujes Sidu, ako se ne cuvas. Izvor: jedna emisija sa Njemacke televizije
Samo se ne napominje ovdje da li je rijec o zidovskoj djeci ili muslimanskoj,ako niste znali i zidovi se sunete .....samo sto niko na ovoj planeti to ne pominje,samo se hampa dize na muslimansku djecu ,to kao nije u redu kod muslimana,ali kod zidova,ah da,naravno to je ok .......!
http://www.who.int/hiv/topics/malecircumcision/en/index.html sluzbeni web site od WHO pa citaj. Doktor sigurno nisi kad o ovome nisi upucen. WHO - Worls Health Organization. Ponavljam, do 60% manja vjerovatnoca HIV infekcije, a ne 100% prevencija od HIVa.
Da ne ulazim u dalje rasprave, NIKO NIKAD NIJE DOKAZAO DA OBREZIVANJE ŠTITI OD HIV-a. DOKTOR SAM PO PROFESIJI, MUSLIMAN, ALI TEZE SE NE DOKAZUJU LAŽIMA!
Nije besmislena prica kada se kaze da obrezani penis ima manje sanse da \"pokupi\" neku od STD infekcija. I Svjetska Zdravstvena Organizacija preporucuje obrezivanje u podsaharskoj Africi jer se tako mogucnost infekcije HIVom smanjuje za 60%. Kod neobrezanih muskaraca se ispod prepucija nalaze zlijezde koje luce tecnost koja podmazuje glavic penisa. Kroz te zlijezde se uvlaci infekcija veoma lako narocito ako se ne odrzava higijena. Kod obrezanog muskarca, prepucij je odstranjen i te zlijezde se vremenom zatvore pa je mogucnost infekcije mnogo manja, ali je jos uvijek moguca direktno kroz uretru. Higijena je u svakom slucaju mnogo vazna. Mana obrezivanja je sto se osjetljivost glavica drasticno smanji, ali sexualni cin vremenski dobrano produzi:-)
Aha , ali ipak vecina nema taj izbor a trebala bi imati.
pardon sa 20 godina, greska u kucanju
Musliman sam, nisam bio obrezan, dakle to sa roditeljima nema uvijek veze. Ima roditelja koji cekaju da dijete odluci samo. Sa 2 godina sam odluzio da se obrezem jer mi je dojadilo da imam problema, upale i to. Naravno to sam uradio u zdravstvenoj ustanovi. Razlika je drasticna, neuporedivo je bolje i lakse sa obrezanim i svakom bi to preporucio.
ti silud ba kako mozes pricati gluposti da obrezivanje ili neobrezivanje moze uticati na obolijevanje od AIDSa...vidim pisati znas ali nemas obrazovanja ni dva razreda mejefa....
Hoces da kazes da si ti izabrao da budes obrezan ? Ja licno nisam to izabrao , vec su mi roditelji to nametnuli. Isto vazi i za tebe :)
Sljem il mravojed???? Sljem definitvno...ko lutka je, cist, mirise....