Za razliku od muškaraca
0

Žene jedu salatu na sastanku kako bi bile privlačnije

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Muškarac vaših snova pozvao vas je na večeru u restoran. On naručuje obilat i kaloričan obrok, a vi salatu. Ovo je uobičajen scenario koji žene ponavljaju u mnogo više prilika, a ne samo na prvom sastanku, što je potvrdilo i novo istraživanje iz Kanade.

Psiholog Meredith Young sa Univerziteta McMaster u kanadskoj pokrajini Ontario, pratila je prehrambene navike 500 studentica koje su se hranile u studentskoj kantini.

Ukoliko žena sjedi pored muškarca velika je vjerovatnoća da će naručiti niskokalorični obrok, što vjerovatno ne bi svaka uradila kad je u društvu prijateljica.

Žene obično naručuju salate zato što žele da muškarac misli kako se brinu o zdravlju i vitkoj liniji.

Pripadnice ljepšeg spola svjesno ili ne koriste sadržaj svog tanjira da prenesu poruku muškarcu. Salata šalje poruku da je žena slatka, atraktivna i da zna da se brine o sebi.

Muškarci s druge strane čini se da nemaju potrebu da hranom impresioniraju svoju partnericu. Oni će se ponašati kao da su sa prijateljima, piše Daily Mail.

Hrana za njih nije način da imponuju ženama. Ipak, muškarac koji naruči jastoga ili sočni odrezak mnogo je privlačnij od onog koji naruči salatu.