Ljubav i veze
40

Zašto nemate sreće u ljubavi - sudeći prema vašem horoskopskom znaku

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jeste li se ikad zapitali zašto vam i dalje slamaju srce osobe koje tvrde da vas vole? Nije li problem možda u vama, a ne u drugoj osobi? Sudeći prema našem horoskopskom znaku, posjedujemo dominantne crte ličnosti koje nas čine idealnim partnerom za nekoga, ali koje u isto vrijeme znaju i otjerati od nas osobe s kojima nismo kompatibilni.

Kad su u pitanju ljubavne veze, naši karakteri objašnjavaju zašto se u nas lako zaljubiti, ali i zašto se dešava da od sebe otjeramo neku osobu.

Ipak, naše mane ne znače kako nas je nemoguće voljeti zbog onog što jesmo, već kako moramo naći kompatibilnu osobu koja će moći iznijeti upravo ove dijelove naše ličnosti.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih se većina partnera teško nosi s nama, sudeći prema našem horoskopskom znaku.

Ovnovi su neovisni i fokusirani na sebe. Oni jesu simpatični i puni energije, ali u jednom periodu veze njihovi će partneri otkriti njihovu stranu koja zna prilično da nervira i frustrira – Ovnovi su impulsivni, što predstavlja poseban problem kad njihov partner pokušava da napravio neki kompromis.

Bikovi su tvrdoglava bića i pomalo cjepidlake, zbog čega znaju "dići nos" i duriti se duže nego što to zapravo ima smisla. Ovo znači da, čak i kad se druga strana izvinila, oni će i dalje biti nezadovoljni i radije ostati ljuti dok ne "istjeraju svoje". Ovo može biti izuzetno frustrirajuće za osobu s kojom su u vezi.

Blizanci su slobodne duše koje ne dopuštaju da ih se sputava i veže, pa čak ni u vezi. Oni uvijek žele osjećati slobodu da flertuju i otvoreno pokazuju interes i za druge osobe. Teže otvorenoj vezi, no ukoliko je njihov partner monogaman, onda ova veza najvjerovatnije neće potrajati dugo.

Rakovi su generalno neovisni i mogu se osloniti na sebe, te vole da paze na druge. No, kad je u pitanju veza, tu su u stanju da pokažu svoju zavisnu stranu. Što im je više stalo do partnera, to postaju posesivniji, ljubomorniji i teritorijalniji, pa umjesto ljubavi, znaju pretjerano gnjaviti i smarati partnera.

I iako su Lavovi jedna od najlojalnijih bića koja možete imati kraj sebe, njihova taština i ego ponekad znaju stati na put uspješnoj vezi. Oni će se nastaviti svađati samo kako bi dokazali da su upravu, bez obzira na to koliko se mali i beznačajan činio argument.

Djevice su analitične i skeptične, vrlo opasna kombinacija. One imaju običaj analizirati ne samo vlastite emocije, nego i partnerove. Čak i mala naznaka sumnje će ih natjerati da odustanu i zaključe kako je ta veza nemoguća, čak i ako to nije tako i ako se stvari daju popraviti.

Vage su jedne od najvećih idealista zodijaka, a krasi ih i taština. One traže izazove, nekoga za koga vjeruje da ga mogu "popraviti" i napraviti od njega idealnog partnera, te kako bi se naknadno mogli hvaliti svojim uspjehom. Ovo naravno najčešće ne uspijeva jer partner ne želi da ga se "popravlja".

Škorpije su lojalne i strastvene, što je idealno za ljubavnog partnera. Ali baš poput Rakova, u vezama znaju biti posesivne i ljubomorne, te mučiti partnera svojim manipulativnim metodama. Pored toga, izuzetno su zahtjevne i od svog partnera očekuju da odgovori na sve njihove potrebe.

Strijelci su avanturistički nastrojeni i vole slobodu. Obožavaju zabavu i uzbuđenje, te znaju imati apsurdno velika očekivanja od partnera.

Jarčevi vam ne daju svoje povjerenje tek tako, a morate ga zaslužiti kako bi vas pustili u svoje živote. Mogu im se približiti samo vrlo strpljive i snažne osobe koje su spremne da probijaju njihove zidove, kako bi Jarčevima dokazale svoju posvećenost. Nažalost, nisu svi spremni na ovu misiju.

Vodolije su duhovite i inteligentne i domišljate, tip partnera koji se ne boji da iskreno, otvoreno i pomalo nepromišljeno kaže svoje mišljenje. I iako se na početku ova osobina može činiti privlačnom, nakon određenog vremena može početi nervirati njihovog partnera.

Ribe su jedan od najemotivnijih znakova u zodijaku. Novom partneru je često vrlo teško voljeti Ribu jer ona najčešće pati za nekom davnom neuzvraćenom ljubavi. S vremenom te fantazije Riba može početi projicirati na novu osobu, što partnera dovodi u nezgodan položaj.