Ljubav i veze
0

Upozoravajući znakovi da nije sve uredu

Sarajevo-x.com
Neki parovi čekaju previše dugo da bi razgovarali o stvarima koje ne idu kako treba. Što prije uočite probleme, to ćete ih lakše riješiti. Odugovlačenje za posljedicu ima destruktivan odnos prema vezi, a u jednom trenutku samo poželite da se to okonča.

Neki od najčešćih alarmantnih znakova da je veza u krizi su sljedeći:

  1. Svađe su postale pravilo, umjesto da budu izuzetak,

  2. Uhvatite se kako mimo vaše veze tražite oslonac, pažnju i razumijevanje,

  3. Ne možete se sjetiti šta vas je isprva privlačilo vašem partneru,

  4. U vezi je malo ili nimalo intimnosti - spavate u različitim krevetima, niste zainteresovani, često se ljutite jedno na drugo, tako da intimnost ne dolazi u obzir,

  5. Provodite veoma malo vremena zajedno, prijatelji postaju važniji od partnera,

  1. Reakcije na situacije postaju neodgovarajuće, te počinje stalno predbacivanje (naprimjer: ne voliš me jer mi nisi skuhala ručak),

  2. Osjećate se bespomoćno i beznadežno u toj vezi, okončali biste je, ali ne znate šta tačno da radite i gdje da idete. Osjećaj bijesa, bola i očaja previše su dominantni.

Ako ijedan od ovih znakova opisuju i vašu vezu, morate shvatiti da je ona u krizi i da neće proći puno vremena prije nego se dogodi nešto drastično, poput afere. Poradite na tome da riješite problem, bilo savjetujući se sa stručnjacima, čitajući knjige o toj tematici ili jednostavnim razgovorom s partnerom gdje će sve karte biti izložene, sugerišu stručnjaci.