Brak
0

Trećina muškaraca i dalje želi oženiti djevicu

Sarajevo-x.com
Jedan od trojice muškaraca u stvarnosti želi da njegova mlada u momentu kad bude nosila bijelu haljinu na vjenčanju zaista bude oličenje nevinosti kako je i predviđeno.

Istraživanje provedeno na 57.000 pripadnika jačeg spola koje je proveo magazin FHM pokazalo je da se 28% njih nada da će oženiti djevojku koja je djevica, dok je 41% muškaraca izjavilo da priželjkuju mladu koja je ranije imala seksualne partnere, i to s pet partnera ili manje. Samo 5% ispitanika želi da izabranice njihovih srca u brak uđu sa iskustvom u seksu sa 15 ili više muškaraca.

Anketa je bila objavljena na website-u magazina u toku prošlog mjeseca, a na nju su odgovorili mahom muškarci u kasnim 20-im godinama koji imaju posao i fakultetski su obrazovani.

Realnost je najčešće različita od snova, pa tako istraživanja provedena 2005. pokazuju da postoji tek 11% žena od 16 do 35 godina koje su imale seks samo sa trenutnim partnerom.

Doktor Gail Hawkes sa University of New England kaže kako su ova otkrića bila zaprepašćujuća.

"Smatralo se da danas ne postoje ovakve restrikcije i dvostruki standardi u seksualnosti, ali opet, muškarci nam govore da postoje," kaže doktor Gail.