Ljubav i veze
0

Seksualni sanovnik

Sarajevo-x.com
Stručnjaci se često razilaze kada je u pitanju analiza snova. Jedni smatraju da su snovi samo rad naše podsvijesti koja pokušava da shvati protekli dan, a drugi da su način ispoljavanja zatomljenih emocija. No, svi se slažu da je najbitinija vaša reakcija na snove koje imate.

Niko ne zna da li je analiza snova gomila gluposti ili prozor kroz koji izlaze naše podsvesne potrebe. Bez obzira na sve, uvijek su nam zabavne interpretacije snova. U nastavku slijede neka odu uobičajenih interpretacija snova seksualnog karaktera.

Seks sa slavnom osobom

Možda se predstavljate kao nevina, nezanimljiva osoba, ali u dubini ste egzibicionist. Snovi o seksu sa slavnom osobom obično znače da želite da vas okolina primijeti. Žudite za glamurom.

Sanjate da imate penis (a u stvarnom životu ga nemate)

Ako ste u situaciji da se stalno morate dokazivati u muškom svijetu, onda bi to bilo objašnjenje za takve snove. To je vjerovatnije nego staromodno mišljenje da sanjanjem penisa iskazujete svoju zavist jer ga ustvari nemate.

Seks sa nekim ko vam je u stvarnom životu odbojan

Ovo je često znak da još uvijek tražite svog idealnog ljubavnika. U snovima nismo obavezni da smo uvijek sa svojim "tipom" muškarca ili žene. Snovi nam dozvoljavaju da eksperimentišemo.

Seks sa strancem

Obratite pažnju ako sanjate ovo. Ovakav san može značiti da vaše potrebe nisu zadovoljene u stvarnom svijetu te da kroz snove tražite pravi put i rješenje.

Zavođenje šefa ili nekog nadređenog

Osobe od autoriteta predstavljaju kontrolu i moć. Ovakvi snovi obično znači da želite preuzeti kontrolu u krevetu. Zapitajte se postoji li razlog zašto to ne radite. Drugo značenje moglo bi biti da želite više moći u stvarnom životu.

Perverzan seks sa partnerom

Ovo je jedan doslovan san. Želite nešto u krevetu, ali još uvijek niste došli do prijelomne tačke u vezi koja će vam omogućiti da to i zatražite od partnera.

Seks sa najboljim prijateljem/prijateljicom

To ne znači da potajno žudite za njima već da tražite ljubav, dozvolu ili neku vrstu razumijevanja od starog prijatelja.

Pohotni snovi o bivšem partneru

Prisjetite se kako ste se osjećali pored bivšeg partnera. Velika je vjerovatnoća da vam ne nedostaje on već taj osjećaj.