Ljubav i veze
0

Razlozi zbog kojih seks život čini boljim

Sarajevo-x.com
Doktorica Yvonne K. Fulbright je terapeutkinja i često dolazi u susret sa parovima koji imaju seksualnih poteškoća. Na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva i brojnih studija koje potvrđuju zdravstvene beneficije seksa, Fulbright je izdvojila nekoliko razloga zbog kojih seks život čini boljim.

Kontrola tjelesne težine Vođenje ljubavi pospješuje fleksibilnost, ojačava tijelo i mišiće, pospješuje rad kardiovaskularnog sistema i oslobađa tijelo suvišnih kalorija. Pored toga, seks je zabavan i nije mukotrpan proces kao što je to slučaj sa dijetama.

Ublažava bol Brojne studije su pokazala da seks djeluje kao prirodan ublaživač boli pogotovo kod predmenstrualnih bolova i migrene.

Oslobađa od stresa Seks stvara osjećaj topline i relaksacije tako da je odličan način da se oslobodite stresa.

Jača imunitet Kanite se medicinskih preparata tokom zimskog perioda koji će vas štititi prehlade i gripe. Bolje će vas zaštiti seks jer je više puta dokazano da seksualna aktivnost pojačava imunološki sistem.

Pojačava samopouzdanje i intimu Ukoliko je seks obostrano zadovoljavajući, on će pojačati međusobni osjećaj intime među partnerima i stvoriti plodno tlo za rast samopouzdanja oba partnera. Seks stvara pozitivnu energiju u vezi i može produbiti osjećaje partnera.

Lijek protiv nesanice Seks će vas riješiti nesanice pa ukoliko patite od nedostatka sna, a nemate partnera, masturbacija je jednako dobra za dubok i ugodan san.

Seks za ljepši izgled Seks čini da se osjećate mlađe i ljepše, a neka istraživanja su čak pokazala da seks kosu čini sjajnijom, kožu svježijom, a oči ljepšima.

Smanjuje rizik obolijevanja od raka dojke Brojne studije su pokazale da su žene koje nisu seksualno aktivne izloženije riziku obolijevanja od raka dojke.