Ljubav i veze
74

Prvi speed dating događaj u Sarajevu: Šansa da upoznate pravu osobu

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Art kino Kriterion organizuje prvi speed dating događaj na kojem imate šansu upoznati pravu osobu za sebe.

Speed dating je nastao krajem 1998. godine i to na Beverly Hillsu. Od 2000. napreduje i postaje sve poznatiji način upoznavanja među ljudima. Uglavnom se organizuje u kafićima ili klubovima gdje se muškarci i žene sastaju u određenom broju i tu se upoznaju.

Speed dating nije klasičan vid upoznavanja gdje vi i vaš partner sjedite i pričate do besvijesti. Upoznavanje počinje tako što se učesnicima podijele brojevi 1 i 2. Oni sjedaju za stol, a kada se nakon pet minuta oglasi zvono, osobe sa brojem 1 ostaju, a osobe sa brojem 2 prelaze za drugi stol.

Naravno, bitnu ulogu igra i fizički izgled, a na osnovu sumiranih utisaka se ili zainteresujete ili jednostavno prekrižite jednog/jednu od njih sa datog spiska.

Na kraju dajete organizatorima listu onih kojima želite da dostave vaše osnovne podatke i lične informacije kako bi stupili u kontakt sa vama. Ako se ispostavi da je neko od njih poželio sa vama stupiti u kontakt, Kriterion tim će se svakako potruditi da budete spojeni sa tom osobom.

Ukoliko želite učestvovati u ovom događaju koji će se održati u subotu, 25. aprila, u 21 sat, organizatori ističu kako je potrebno da popunite formular.