Kad i kako pisati
0

Pravila za slanje zavodljivih SMS poruka

Sarajevo-x.com
Flert SMS-om nije ništa novo, ali ako želite da to postane savršen način da onaj kome pišete razumije šta ste tačno htjeli reći, onda ne bi bilo loše da se pridržavate pravila o kojima pišu spisateljice Debra Goldstein i Olivia Baniuszewicz.

Autorice knjige "Flirtexting" na pisanje ovakvog djela ponukala je činjenica da se u svijetu mobilni telefoni najčešće koriste za slanje SMS poruka.

Ipak, ne zna svako kako se na pravi način izraziti i svoje poruke pretvoriti u zadovoljstvo onome ko ih čita i čuva u svom telefonu. Stoga evo korisnih savjeta koje su istakle.

Najvažnije je vrijeme

Iako je ponekad neizvodivo odmah odgovoriti na SMS poruku, preveliko odugovlačenje automatski šalje loš signal. Posebno je to slučaj kod parova koji se tek upoznaju. Zato odvojite koju minutu za pisanje poruke i pokažite svoj entuzijazam na djelu. Na taj način poslat ćete signal da ste zainteresovani, dostupni i da se s vama lako družiti.

Ponovo o vremenu

Imajte na umu da slanje SMS poruka, baš kao i poziv iza 22 sata može biti shvaćen kao uznemiravanje jer je to period koji se smatra noćnim.

Put u središte stvari

Ne lutajte okolo objašnjavajući šta ste željeli reći, odnosno dajte sve od sebe da ne budete pogrešno shvaćeni. SMS-ovi su toliko voljeni upravo zbog činjenice da su direktni i kratki. Želite li flertovati na ovaj način, učinite to, ali ne skraćujte svoje riječi. Tipkanjem skraćene verzije riječi štedi se na vremenu, a to nije poruka koju želite poslati onome ko vam se sviđa.

Ne pišite poruke pripiti

Kad popijemo, jasno je - nismo baš najpametniji. Upravo zbog toga trudite se da ne "lupetate" pijani jer to nije nimalo privlačno.

Velike novosti ne javljajte SMS-om

Prve izjave ljubavi, prosidbu i slične događaje ne objavljujte SMS porukom. To je nešto oko čega nema dvojbe jer ljudi takve vijesti žele čuti lično.

Diskrecija je najbolja opcija

Ako se dopisujete sa više osoba, onda svoj mobitel ne ostavljajte na stolu dok ste na sastanku. Također, ne provjeravajte poruke u prisustvu osobe s kojom ste izašli. Najbolje je da isključite mobitel i kasnije se pravdate kako ste prespavali.

Provjerite šta šaljete

Bilo kakve poruke u kojima flertujete, a posebno ako šaljete seksi slike, trebate provjeriti više puta. Dakle, uzmite koji sekund više i ponovo se uvjerite da ono što šaljete ide na broj prave osobe jer kad poruka ode, onda je kasno.