Uz malo samopouzdanja
0

Postanite seksualno neodoljive

Sarajevo-x.com
Sve žene se trude da izgledaju što privlačnije suprotnom spolu. Kupuju izazovno rublje, uske haljine, štikle, no gotovo nikada nisu sigurne da su postigle uspjeh. Magazin o seksualnom i reproduktivnom zdravlju donosi tekst sa savjetima ženama kako da zaista postanu seksualno neodoljive svojim partnerima.

Najvažnije je samopouzdanje i samouvjerenje da ste neodoljive. Ukoliko pozitovno razmišljate o svom tijelu i vjerujete da ste seksi i muškarci će to primjetiti, tvrde naučnici.

Skupa odjeća i izazovno donje rublje ne vrijede ukoliko se ne osjećate ugodno u tome i ukoliko same ne vjerujete da u tome izgledate privlačno. No, kada počnete vjerovati u svoj seksipil neće vam biti potrebna izazovna odjeća jer seksipil svakako dolazi iznutra i to je nešto čime prirodno zračite.

Naredni korak koji morate poduzeti jeste da naučite da slušate reakcije svog tijela. Odvojite vrijeme za sebe i saznajte šta je to što vam se sviđa. Šta volite na svom tijelu, a šta ne. Što više upoznajte sopstveno tijelo više ćete ga voljeti i više ćete uživati u sopstvenoj koži.

Također, otkrijte šta je to što vas uzbuđuje i recite to partneru. Ohrabrite partnera šapćući mu šta želite da vam učini i šta je to što volite, a on će sigurno ispuniti svaku vašu želju. Što više s partnerom razgovarate o vašim fantazijama i željama vaš odnos će biti bolji i on će znati kako da vas zadovolji, a vi naučite da uzvratite. Tako ćete se osjećati još atraktivnije.