Ljubav i veze
12

Novi rizični trend: Sve veći broj žena podmlađuje vaginu botoksom

Klix.ba
Vrhunski plastični hirurzi upozorili su da novi trend podmlađivanje genitalija može biti rizičan i imati negativne posljedice.

Sve veći broj žena želi uraditi kozmetičke zahvate na svojim vaginama, kao i muškarci na penisima. Traže od ljekara izbjeljivanje usnica, te kožno punjene penisa. No, plastični hirurzi tvrde kako ti zahvati ne samo da nisu potrebni nego su i opasni jer mogu rezultirati bolnim znojenjem, paralizom nerava, krvarenjem i drugim komplikacijama.

"Jednostavno, žene žele mladu vaginu i kozmetičko punjenje kože vagine vide kao spas. Ali dok operacije mogu vaše ruke i lice učiniti deceniju mlađim, postoje veći rizici da iste takve zahvate uradite na genitalijama", rekla je dr. Neetu Nirdosh, specijalista za kožu.

Među posljedicama je gubljenje osjećaja tokom seksa. Istakla je da bi neki klijenti mogli patiti od tjelesne dismorfije.

"Da pojasnim, vagina može izgledati ljepše nakon zahvata, ali nije vrijedno ako neće raditi na duge staze, to je rizik koji prihvatite", dodala je.

Ovakve zahvate većinom traže poznati, te žene koje se zabavljaju s mlađim muškarcima. Kada je riječ o muškarcima, oni žele imati penis poput Beckhama na reklamama.

Dr. Nirodish upozorava kako zahvati na penisu nisu bezopasni i da injekcije s mastima mogu ostaviti kvržice na neočekivanim mjestima.