Ljubav i veze
0

Nekoliko savjeta za uspješan flert

Sarajevo-x.com
Svrha flerta je da se zabavite i upoznate potencijalnog partnera, a ne da flert bude sve u vašem životu i da se sve njime završava.

Zamislite situaciju u kojoj ste se osjećali privlačno i seksi i sjetite je se kada izađete u provod navečer. Potrudite se da što zamislite, to i postanete.

Poradite na govoru tijela jer muškarci prvo primjete vaše obilne i način na koji se nosite. Ispravite se i povucite ramena nazad kako bi pokazali vaš ženstveni izgled tako da govor tijela može privući muškarca.

Oko sebe stvorite pozitivne vibracije kako bi se ljudi u vašoj okolini osjećali lijepo. Budite puni samopouzdanja i uvijek nasmijani.

Ukoliko ste nervozni dok pričate sa potencijalnim partnerom, skrenite pažnju na njega. Postavljajte mu pitanja koja će ga staviti u centar pažnje. To će vam omogućiti da se opustite i da nervoza nestane.

Budite u toku i pokažite interesovanje za ono što priča, to će vas učiniti još privlačnijom.

Vaš apetit i način na koji jedete su veoma važni. Muškarac će dobar apetit povezati sa dobrim seksualnim apetitom pa zbog toga nemojte jesti pomalo i birati hranu kao ptica. Kada jedete, svoje usne, oči, prste i usta pomjerajte senzualno.

Govorite tiho i polako jer je to privlačno muškarcima. Nemojte dopustiti da zbog nervoze pričate čudno i nerazumljivo.

Kontakt očima je veoma bitan. Istraživanja su pokazala da su i dvije sekunde kontakta očima dovoljne da pokažu muškarcu da ste zainteresovani za njega. Flert je ionako pokazivanje interesa za nekoga. Gledajte ga dovoljno dugo kako bi shvatio poruku, ali nemojte predugo jer može biti napadno.

Ako ste uradili sve a muškarac koji vas interesuje nije shvatio poruku, preuzmite inicijativu, pogledajte ga ravno u oči, nasmijte se i pitajte da li želi da odete na piće zajedno.