Starije žene tvrde
0

Ljubavni život počinje sa četrdeset godina

Sarajevo-x.com
Stara izreka koja kaže da prava ljubav počinje u četrdesetoj godini se čini istinitom, bar prema mišljenju žena, piše "Daily Mail".

Žene koje su ušle u petu deceniju života imaju bolji seksualni život od žena u nekom drugom životnom stadiju.

Istraživanjem je otkriveno da je više od četvrtine udatih žena imalo aferu tokom braka u odnosu na 18% oženjenih muškaraca.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 2.000 žena je pokazalo da se one koje su navršile četrdeset godina manje opterećuju izgledom svoga tijela te zbog toga imaju više samopouzdanja i bolji seksualni život.

Čak 80% žena kažu da su sada puno maštovitije u seksu nego kada su imale dvadeset godina, a 60% njih tvrdi da lakše izražavaju svoje potrebe, želje, osjećaje i razmišljanja.

Eksperti kažu da su žene u četrdesetim na vrhuncu "seksualnog samopouzdanja" jer tačno znaju šta žele i ne ustručavaju se tražiti to.

Petina žena koje imaju manje od trideset godina se pretvaraju da su zadovoljne seksualnim životom. Ovaj slučaj je prisutan kod samo 7% žena koje su navršile četrdeset godina.

Istraživanje je također pokazalo da je 68% žena koje imaju četrdeset godina i više su svjesne koja im od ljubavnih tehnika priušti najviše zadovoljstva, a više od polovine kaže da im nije neprijatno tražiti ono što žele tokom seksa. Čak 58% žena tvrdi da je najbolji seks u braku jer su tada dosta iskusne.

One imaju manje briga nego kada su imale dvadeset i trideset godina, pa se mogu više opustiti u spavaćoj sobi.

Preko 90% žena insistira da je neophodna vjernost u dugoj i ozbiljnoj vezi, zbog čega iznenađuje procenat afera. Samo 5% udatih žena koje su bile nevjerne kažu da su tada imale najbolji seks. U poređenju s tim, 58% udanih žena tvrde da su najbolji seks imale sa svojim muževima.

Prosječna žena koja je navršila četrdeset godina je imala pet seksualnih partnera u životu, dok žene u tridesetim godinama imaju i po devet partnera.

"Prave seksualne avanture počinju kada djeca porastu ili odu od kuće. Tada žene imaju više samopouzdanja i dosta su opuštenije, te žele uživati u seksu više nego prije. Naše istraživanje je pokazalo da udate žene koje su navršile četrdeset godina imaju najbolji seksualni život. Osam od deset žena misli da društvo i mlađi ljudi nemaju pozitivno mišljenje o starijim ženama, ali u stvari su one te koje imaju dobar seksualni život".

Istraživanje porvrđuje i druga američka istraživanja koja su došla do podataka da žene između četrdesete i pedesete godine dostižu seksualni vrhunac i da uživaju u seksualnom životu".

Istraživanje koje je obuhvatilo više od 600 žena objavljeno u britanskim časopisu Urology je donijelo zaključak da seks ovisi o samopouzdanju i jačini veze.

Utvrđeno je da starije žene imaju više samopouzdanja, više poštuju sebe i da se osjećaju ugodnije pored svog partnera.