Vjenčanja
0

Koga izabrati za kumu

Sarajevo-x.com
Možda ste još u djetinjstvu obećali svojoj tadašnjoj najboljoj prijateljici da ćete kad se udate baš nju izabrati za kumu, ali je vrijeme učinilo da se danas rijetko viđate. Možda neke osobe za koje smatrate da bi trebale zauzeti to počasno mjesto ne igraju dovoljno važnu ulogu u vašem životu. Treba li izabrati sestru za kumu? Na koji način znati da je izbor pravi? Evo šta preporučuju na internetskim stranicama sa savjetima.

Morate imati u vidu da je uloga kume veoma važna. Ona je neko ko će biti uz vas u toku jednog od najznačajnijih dana u vašem životu - vašeg vjenčanja. Trebala bi vam pomagati dok planirate detalje vjenčanja i trebala bi uvijek biti pri ruci kad vam zatreba pomoć.

Svedite broj potencijalnih kuma na minimum. Na listi se najčešće nađu sestre, mladine i mladoženjine, drugi prisni članovi rodbine i prijateljice.

Razgovarajte sa svojim budućim mužem oko toga koga biste izabrali i kakva biste željeli da ta osoba bude.

Zapamtite da je to vaše vjenčanje i iako neka prijateljica bude povrijeđena nakon što je ne izaberete za kumu, ako vas poštuje i voli, oprostit će vam i shvatiti vas.

Razmislite o karakteristikama osobe za koju biste voljeli da vam bude kuma pa te karakteristike primijenite na osobe koje se nalaze na užoj listi.

I na kraju, izaberite onoga kome najviše vjerujete.