Ljubav i veze
1

Kako saznati da li vas partner vara

Sarajevo-x.com
Da li mislite da ste apsolutno imuni na nevjerstvo? Da li govorite svojim prijateljima da se to vama i vašem partneru nikada neće dogoditi? Čak i najčvršće veze mogu podleći iskušenjima, a moderno doba je to uveliko olakšalo.

Pojavom interneta, raznih društvenih platformi, svako može potražiti utjehu od problema u vezi. Čak postoje i web-stranice koje pronalaze partnere za oženjene muškarce i udate žene i njihov slogan je "Život je kratak, prevari partnera".

Čak i najvjerniji partneri započnu aferu zbog koje se kaju čak i na početku, a pogotovo kada se to već desi i kada nema povratka. Većina ljudi osjeća krivicu ako flertuju, a kod kuće ih čeka neko. Jedno istraživanje iz 2006. godine govori o tome kako Amerikanci vjeruju da je preljuba gora od ljudskog kloniranja ili poligamije. Isto istraživanje je šokiralo rezultatima da čak 60 posto muškaraca i 40 posto žena bar jednom prevare bračnog partnera.

Vi možda vjerujete da ste srodne duše i da ono što vi imate nema nijedan par. Uprkos tome što su sumnja i nepovjerenje pogrešni, postoji nekoliko znakova na koje trebate obratiti pažnju jer ćete možda upravo vi biti ti koji će prevariti partnera.

  1. Niste vodili ljubav sa partnerom nekoliko sedmica ili čak mjeseci

Ukoliko prečesto izbjegavate seks i zateknete sebe kako stalno "imate glavobolje" ili ste umorni za nježnost u krevetu, ovo su prvi alarmantni znaci. Istina je da je moguće da ste umorni i pod stresom, ali ako se to dešava prečesto onda nešto nije uredu i trebate razgovarati sa svojim partnerom

  1. Online razgovori

Online razgovori ne moraju da znače ništa, ali ukoliko vam ćaskanje na internetu predstavlja bijeg od vremena koje bi ste drugačije proveli sa svojim partnerom onda nešto nije uredu. Ukoliko pri tom tražite svog bivšeg ili bivšu, sa kojima ste imali burnu vezu, da ih dodate kao Facebook prijatelje, ili neobavezno flertujete na internetu jer ste tako zaštićeni, onda nešto nije uredu i treba vam se upaliti alarm upozorenja.

  1. Postojanje bliskog prijatelja

Ukoliko vaš partner nije ujedno i vaš prijatelj, nego imate nekoga koga doživljavate mnogo bliskijim i emotivno ste više vezani za tu osobu, onda ste već na pola puta do prevare. Kad god se pojavi problem vi trčite toj osobi, zašto bi vas išta spriječilo da pređete granicu prijateljskog odnosa kad se pojavi problem u vezi? Čuvajte se ovakvih i sličnih svari jer trebate ulagati napor u kreiranju emotivne veze sa partnerom, a ne sa drugom osobom.

Ova tri navedena primjera, naravno, ne moraju da znače ništa, ali uvijek je dobro biti malo oprezan i prema sebi i svom partneru. Uvijek je dobro iskomunicirati probleme sa svojim partnerom o bilo čemu što vi mislite da je problem, prenosi Huffington Post.