Praktični savjeti
0

Kako prevazići neprijatne situacije tokom seksa

Sarajevo-x.com
Bilo da ste amater, početnik ili već odavno imate seksualne odnose, gotovo su neizbježne neprijatne situacije tokom seksa.

Neki parovi se zanesu u strasti pa i ne primijete takve situacije, ali vrlo često ih registrujemo. Postoji nekoliko načina da prevaziđete neprijatne situacije u seksu, prenosi Fox News.

Seks može biti nespretan. Nismo svi uvijek usaglašeni kao na filmovima u kojima jedno tijelo prati drugo i u kojima se čini da plešu dok vode ljubav. Ponekad neko od partnera ima neku ideju za promjenu poze, drugi partner to ne shvati i počne sudaranje ili nespretno prevrtanje, sudaranje zubima, nespretni laktovi ili čupanje kose. Ukoliko ništa od ovoga nije previše bolno, samo nastavite dalje, a ukoliko je ipak bilo dovoljno da prekine seksualnu igru, zastanite i nasmijte se sa partnerom, a onda produžite igru kada osjetite da se trenutak vratio.

Puna mokraćna bešika također može biti problem. Već ste se upustili u predigru kada osjetite da bi vam stomak mogao eksplodirati. Ovdje uglavnom nemate izbora i bolje bi bilo da odete u toalet da se ne bi desila još neprijatnija situacija.

Gola i znojna tijela prave zvukove. Jasno vam je da su neki zvukovi prirodni, a vrlo često, ukoliko je neko od partnera glasan, to se i ne čuje. Međutim, ponekad se tijela namjeste tako da se stvara specifičan zvuk, a onda je najbolje malo promijeniti pozu, kako vam zvuk ne bi previše odvlačio pažnju.

Jedna od najneprijatnijih situacija su gasovi. Da, da, i gasovi se nažalost dešavaju u toku seksualne igre. Idealno bi bilo da oba partnera imaju smisao za humor pa naprave dobru šalu od toga, ali također je dobro ukoliko partner koji nema problema sa gasovima zabavi drugog i pokušaju nastaviti. Velika je vjerovatnoća da će oboma više biti do seksa nego do priče o gasovima.

Zadah je ubica romantike i seksa. Teško da to iko može ignorisati. Ukoliko vi imate problema sa zadahom kažite partneru da vam je neprijatno, otrčite do kupatila i operite zube, jer ćete se teško opustiti tokom seksa ukoliko mislite da gušite partnera svojim zadahom. Možete da budete zabavni povodom toga i predložite zajedničko vrijeme u kupatilu, što će partner sigurno prihvatiti.