Ljubav i veze
0

Kako napisati ljubavno pismo?

Sarajevo-x.com
Internet stranica Huffington.com vam donosi savjete kako napisati pismo voljenoj osobi za dan zaljubljenih. Budite hrabri i izvadite papir i olovku, te se prepustite svojim osjećajima.

Korak 1: Izvadite iz ladice papir i olovku. Sama činjenica da ćete ručno napisati ljubavno pismo, izdvaja vas iz mase momaka koji će poslati elektronske čestitke ili sms poruke. Ručno pisanje pisma je naizgled mali znak pažnje, ali znak pažnje koji puno znači. Pismo će se isticati i biti cijenjeno puno duže nego poklon koji ide uz njega.

Cvijeće, iako lijep poklon, će se osušiti, a skupa večera, iako divna, će se završiti. Cvijeće i večera su dobre ideje za romantični izlazak za Valentinovo, ali pismo je nešto posebno. Pismo je mala osjećajna sličica vaše ljubavi i veze u tom trenutku, te će učiniti da se smiješite nakon što prođu godine.

Korak 2: Šta napisati? Dobra vijest je da ljubavno pismo nikada ne može biti “preslatko“. Ljudima nikada ne dosadi da slušaju kako vi mislite da su privlačni, pametni i duhoviti, te koliko volite tu osobu. Jedan od načina kako da započnete ljubavno pismo je da zapisujete koji su vaši osjećaji prema toj osobi u vidu toka misli. Ne brinite se o strukturi rečenice i gramatici, niti bilo čemu drugom sličnom dok pišete pismo. Napišite sve što vam je u srcu tog trenutka, ostavite pismo na stolu i prošetajte. Vratite se pismu i uredite ga. I dalje se nemojte brinuti o greškama, pobrinite se da bude kontinuirani izljev osjećaja te da vaše rečenice budu završene. Čak i ako napišete pismo na salveti i svaka druga riječ je pogrešno napisana, vaša ljubav će i dalje cijeniti vaš trud.

Drugi način pisanja ljubavnog pisma jeste da napravite listu. Izlistajte sve osobine za koje mislite da su divne kod osobe koju volite.

  1. Pažljiva – uvijek stavlja mene na prvo mjesto

  2. Posvećena – ima puno ciljeva u životu i radi na tome da ih dosegne

  1. Prelijepa – izgleda dobro čak i kad ustane iz kreveta

  2. Talentirana – gola svira harmoniku

Sada stvorite rečenice oko pridjeva koje ste stavili na listu.

Korak 3: Sada slijedi zabavni dio, dostava pisma. Ako možete svratiti do cvjećara, pošaljite pismo zajedno sa cvijećem. Ako se probudite i morate izaći vani prije svoje voljene, ostavite pismo na jastuku ili noćnom ormariću, to će biti divan početak dana za nju. Druga opcija je da odete do restorana ranije i ostavite pismo da čeka na tanjuru vaše voljene osobe. Ako se osjećate posebno hrabrim, možete pročitati svoje pismo naglas poslije večere. Mogućnosti su beskonačne. Budite kreativni.