Ljubav i veze
0

Hrana za bolji seksualni život

Sarajevo-x.com
Bilo da se radi o godinama koje su ostavile traga na tijelu ili o nedovoljno aktivnom tijelu, o lošoj ishrani, stresnom životu – svi nabrojani faktori, kako na svakodnevni, tako utječu i na seksualni život. Taj veoma bitan segment života može se poboljšati, a jedan od načina jeste prava hrana.

Vitamin C dodatno će intenzivirati vaše zadovoljstvo tokom seksualnog čina. Pored svih drugih zdravstvenih beneficija, vitamin C je, kada je poboljšanje seksualnog života kod muškaraca u pitanju, od iznimnog značaja jer može pojačati njihovu istrajnost tokom seksualnog čina što shodno tomu, poboljšava i seksualni život žene, odnosno partnerice.

Orasi su bogati vitaminom B3 koji je odličan za fizičku ljepotu, emotivnu stabilnost i energiju. Energiju koju dobijate iz oraha možete iskoristiti za seks. Vitamin B3 pospješuje protok krvi u tijelu, kontroliše nivo šećera u krvi i smiruje vaš nervni sistem.

Zamijenite svoju redovnu čašu mlijeka, čašom sojinog mlijeka koje je bogato vitaminom B potrebnim za dobro funkcionisanje srca. Soja je posebno dobra za žene jer reguliše nivo estrogena u tijelu i pojačava vlažnost vagine tokom seksualnog čina.

Fafarone nisu samo odličan dodatak jelima, one pospješuju cirkulaciju krvi i stimuliraju nervne završetke što rezultira intenzivnijim seksualnim zadovoljstvom.

Riba bi bila odlična zamjena za vašu redovnu porciju teletine. Naime, riba koja je osnovni izvor Omega 3 masti trebala bi biti jednom sedmično na vašem stolu jer Omega 3 pospješuje funkcionalnost mozga, reguliše holesterol u krvi i cirkulaciju, a kada se osjećate bolje, vaš seksualni život će se pretvoriti u svakodnevno zadovoljstvo. Naučno je dokazano da je riba odlična hrana za depresivne jer ublažava osjećaj depresije koja je osnovna prepreka za dobar seks.