“Dečki u plavom”
9

Utrka "Two Cities Marathon" 26. jula na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva

E. Sk.
Udruženje “Dečki u plavom” 26. jula organizirat će međunarodnu maratonsku utrku pod nazivom "Two Cities Marathon" (Maraton dva grada), a čija će trasa od 42,2 kilometra biti na područjima Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Na utrci se očekuje oko 1000 učesnika, a osim promoviranja zdravih navika i sporta, organizatori žele dati svoj doprinos intenzivnijoj i široj turističkoj promociji Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te promovirati kulturno historijske vrijednosti, domaću proizvodnju i turizam dvaju gradova.

Pored centralne maratonske utrke 25. jula bit će organizirana i dječja utrka pod nazivom "Two Cities Kids Race" u Istočnom Sarajevu u saradnji s AK Istočno Sarajevo. Očekuje se učešće oko 300 učesnika uzrasta od 6 do 14 godina. Službene majice centralne utrke dizajnirala su djeca sa Down sindromom, a dio sredstava od startnina bit će uplaćen Udruženju "Život sa Down sindromom" Sarajevo, dok će ostatak biti iskorišten u stipendiranje mladih i perspektivnih atletičara iz cijele Bosne I Hercegovine.

Prijave za obje utke se mogu izvršiti na www.deckiuplavom.org, najkasnije do 10. jula. Organizatori utrke na raspolaganju su vam za sve dodatne informacije na email [email protected] ili tel: 062 684 700.