lifestyle
45

Utrčavanje Škole trčanja Klix u 2016. godinu

Klix.ba
Škola trčanja Klix pamtit će 2015. godinu kao najbolju i najljepšu godinu u radu, a ono čime će zaključiti i ovu godinu jeste "utrčavanje" u novu 2016. godinu.

"Novogodišnje trčanje i šetnja će početi u 23:10 sati u ulici Franje Račkog. Planirano je da se trči ili šeta oko 30 minuta (6 km), nakon čega ćemo se vratiti na početnu lokaciju, par minuta prije ponoći, i zajedno proslaviti Novu godinu uz kolače i topli napitak", rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon.

Na ovu ideju došli su zbog sve većeg broja ljudi iz njihove okoline koji kažu kako im je dosadio uvijek isti doček Nove godine i zbog želje trkača da imaju još više zajedničkih druženja.

Ideja se prošle godine pokazala kao dobra i perspektivna a organizatori su prezadovoljni odzivom jer očekuju više od 50 trkača i šetača.

"Oni koji ne mogu trčati će šetati, a oni koji ne budu šetali će biti u ulici Franje Račkog i pripremiti najtopliji mogući doček hrabrim i aktivnim rekreativcima i ponuditi im kolače, čaj i podršku na kraju treninga. Dosta polaznika koji će prije ili poslije ovog sportskog dočeka nove godine nastaviti slavlje, a društvom negdje drugo ali važno im je da na aktivan i zabavan način uđu u 2015. godinu", rekao je Mujanović dodavši da je profil učesnika ovog trčanja veoma šarolik a pozvani su svi trkači i trkačice da se pridruže druženju.

Za sve detalje i pitanja zainteresovani mogu pogledati FB stranicu udruženja Marathon Sarajevo.