lifestyle
14

Usamljeni klijenti plaćaju 140 KM za Lisine zagrljaje

Klix.ba
Ako se osjećate umorno, stresno ili povrijeđeno, zagrljaj je taj koji najviše pomaže. Indijka Lisa Kelly iz Indijane pokrenula je biznis "Sesije zagrljaja za usamljene klijente". Ovo zadovoljstvo muškarci plaćaju i do 140 KM.

Kelly nudi uslugu zagrljaja od 30, 60 i 90 minuta. Vrlo je oprezna i svaki put javi trećoj osobi gdje se nalazi, kada sesija počinje i kada se završava. Dolazi i na kućnu adresu. Njeno radni stol je krevet u kojem grli klijenta u opuštajućim pozama, a sve to smatra isključivo terapijom. Ipak, kritičari kažu kako je to samo korak od prostitucije i da je to sramota za njenu porodicu.

No, Kelly ističe kako u tome nema ničega seksualnog i da svi klijenti znaju pravila, a to je izbjegavanje spavanja u ogrtačima i dodiri koji bi bili prihvatljivi u zagrljaju s djecom.

"Tu nema nikakve seksualnosti. To je osmišljeno za ljude koji se osjećaju usamljeno, stresno ili povrijeđeno iz različitih razloga, te usamljeno", istakla je.

Pravila su i da obje strane moraju biti čiste, imati oprane zube, čistu odjeću i prije toga je obavezno tuširanje.

"Često smo prezauzeti poslom da bismo posvetlili dovoljno pažnje našem ljubavnom životu. Ali to ne znači da se trebamo odreći ljudskog kontakta i dodira. Dodir ima nevjerovatan iscjeljujući efekat. Ljudski dodir čini da se osjećamo dobro fizički, mentalno i emotivno", napisala je Kelly na svojoj web stranici.

Uprkos kritikama, iscjeljujući efekat dodira niko nije mogao osporiti.

Jackie Samueliz New Yorka pokrenula je isti posao 2012. godine. Dnevno je zarađivala 260 dolara, a grlila se sa 30 muškaraca sedmično, a među njima su bili penzioneri i veterani.