Ko je pametniji?
0

U igri 'Trivia Pursuit' žene su bolje od muškaraca

Sarajevo-x.com
Žene su oduvijek insistirale da su inteligentnije od muškaraca, a sada imaju priliku da to zvanično potvrde jednom za svagda. Naime, dvojica kanadskih novinara napravila su društvenu igru 'Trivia Pursuit' koja testira opće znanje kod oba spola i koja će u finalu pokazati da li su pametnije žene ili muškarci, prenose američki mediji.

U posljednjih nekoliko mjeseci milioni muškaraca i žena iz cijelog svijeta pokazuju svoje opće znanje i neznanje u online verziji ove popularne društvene igre. Ženski tim je na samom početku preuzeo vodstvo nad jačim spolom.

Svakodnevno se dešavaju promjene ali prema zadnjem izvještaju iz Trivia Pursuita ženski igrači su nadjačali muške igrače za 10.000.

Od trenutka kad se igra pojavila na tržištu više od 11 miliona pitanja je upućeno igračima oba spola na devet jezika. Još uvijek se traže novi igrači, a tek krajem sljedećeg mjeseca bit će objavljeno ko je pametniji - muškarci ili žene.

Pitanja iz historije su najpopularnija, zatim slijede ona iz nauke, prirode i zabave. Igrači nisu toliko zainteresovani za umjetnost i književnost.