Biciklizam
5

Trek team Sarajevo otvorio biciklističku sezonu turom po Hercegovini

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Preko 50 biciklista iz Sarajeva i 10 biciklista domaćina iz Ljubuškog jučer su uživali na hercegovačkom suncu i vozili turu na vodopad Kravice, preko Čeveljuše i na kraju šlag na silni vodopad Koćuša.

Lijepom vremenu i proljeću najviše se raduju biciklisti. Dok je na brdima oko Sarajeva još uvijek snijeg i prilično hladno, sunčana Hercegovina je proteklog vikenda ugostila bicikliste koji su uživali u njenim ljepotama.

"Zima je bila preduga, i jako se radujemo otvorenju MTB biciklističke tour sezone. Kao i posljednje tri godine odlučili smo da to bude na jednom od naših najljepših vodopada Kravice i Koćuša na rijeci Trebižat. Tura je bila prilično lagana, prilagođena početku sezone i svi su mogli voziti uz uslov da su imali ispravan i odgovarajući bicikl", rekao je Samir Habota iz udruženja Trek Teama Sarajevo.

Učlanjenje za 2019. godinu je u toku, a ko želi da se priključi klubu može se javiti porukom na Facebook stranici Trek Teama Sarajevo.

Ovim putem organizatori su pozvali sve zainteresovane bicikliste da se pridruže budućim turama i da skupa isprate biciklističku tour sezonu za 2019. godinu. Partneri u ovom projektu će kao i do sada biti kompanije Sarajevski Kiseljak i Petrol BH Oil Company.