Online kupovina
1

Top 3 proizvoda koje uvijek trebate kupovati online

Iako se proslavila ulogama u blokbasterima i Twilight sagi, istinski poznavaoci filma, ali i mode, kao jednu od najboljih uloga Kristen Stewart navode onu u filmu Personal Shopper.

I zaista, film je nerijetko najbolji hroničar jednog vremena, jer moderno doba u potpunosti je promijenilo navike potrošača, te danas sve više kupujemo online, imamo lične bankare, lične trenere, u slučaju modne industrije personal shopper-e, a od skoro i lične IQOS Coach-eve.

Od ovog marta, kada smo se svi sticajem okolnosti, prinudno "digitalizovali", online kupovina postala je svakodnevica svakog odgovornog građanina, a ne pomodarstvo, komplikovana novotarija ili komična, ali nerealna situacija u kojoj se našao neki od junaka vašeg omiljenog sitkoma.

Amazon je pokazao da je mnogo više od online knjižare, a Jeff Bezos prorok modernog doba. I dok odavno na Amazon-u ne kupujemo više samo knjige, ovo su naši prijedlozi zašto da ovog utorka preskočite odlazak u gužvu i prepustite se svim čarima "kupovine iz fotelje":

1. Amazon Prime Video

Već pomenuti Amazon, nije slučajno "veliki dobitnik" pandemije, jer neki od sadržaja koje je iznjedrio uljepšali su dane kada je cijeli svijet bio u lockdown-u, a nastavit će to i onda kada pandemija bude samo ružno sjećanje na 2020. godinu. Amazon Prime je Amazonov pretplatnički servis koji korisnicima omogućava pristup dodatnim uslugama koje inače nisu dostupne, a među njima je i streaming platforma. Ne samo što je Amazon Prime Video na male ekrane doveo oskarovce i velike holivudske zvijezde poput Julia Roberts, Ann Hatjaway i Gael Garcia Bernala, nego je lansirao i čitavu garnituru novih glumačkih nada i filmskih autora, a da je pri tom jedna on najpovoljnijih streaming platformi.

Mjesečna pretplata u rangu je, i manje, od samo jedne posjete kinu, a budimo iskreni mnogo je komfornije bindžovati i iskreno se isplakati uz svaku epizodu Modern Love u svojoj dnevnoj sobi, nego u sali prepunoj neznanaca.

2. IQOS

Mjeseci u lockdown-u su pokazali da život sa pušačem nosi određene kompromise, ali i da za one koje cigarete ne žele ostaviti postoji bolja alternativa. IQOS je uređaj koji je baziran na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, samim tim ne emituje duhanski dim i kao takav predstavlja bolju opciju od nastavka pušenja.

Pored toga, u pravom duhu modernizma, za razliku od običnih cigareta, IQOS ima svoj online shop i uređaj se može poručiti samo jednim klikom. Ako do sada niste "zakoračili" u ovu sofisticiranu virtuelnu prodavnicu, možda je sada pravo vrijeme jer vas u IQOS Web shop-u uvijek očekuju posebne pogodnosti, a one koji prvi put kupuju na ovakav način i personalizovan aksesoar. Kao šlag na tortu, ugodnost online kupovine prati i besplatna dostava koju lično radi IQOS prodajni savjetnik.

Za razliku od nervoznog odlaska na trafiku po cigarete, ovo ne samo što predstavlja bolji izbor, već i gest istinske posvećenosti i potpuno novu dimenziju kupovine.

3. Kozmetika

Iako su testeri najbolji način da neke toliko hvaljene proizvode isprobamo prije same kupovine, i sami se uvjerimo da li su zaista zaslužili titulu "svetog grala" u kozmetičkoj industriji, činjenica je da mnogi od njih još uvijek nisu našli svoje mesto na policama domaćih marketa, i da se mogu poručiti samo online.

U većini slučajeva nema troškova poštarine, a ako vam je prva kupovina, poklon je skoro izvjestan i jedino što je potrebno je da se strpite samo par dana prije nego što vaša koža zasija kada po prvi put isprobate čuveni Pixi tonik ili bilo koji proizvod iz Ordinary asortimana, koji su zaludjeli cijeli svijet i doslovno transformisali kozmetičku industriju.