|

Britanci masovno otkazuju televizijsku pretplatu zbog Netflixa

Britanci masovno otkazuju televizijsku pretplatu zbog Netflixa
65
Klix.ba
3.2.2019. u 21:04
247
komentara
65

dijeljenja
Britanci masovno otkazuju televizijsku pretplatu zbog Netflixa Ilustracija: Shutterstock
Sve više Britanaca otkazuje pretplatu na televizijske kanale da bi se mogli fokusirati na pretplate za Amazon Prime Video, Netflix i Now TV. Više od 860.000 televizijskih pretplata je otkazano u 2017. i 2018. godini, što je znatan porast u odnosu na proteklih nekoliko godina, prenosi Daily Mail.
Prema računicama, televizijsku pretplatu u Britaniji svaki dan otkaže 2.300 ljudi.

Eksperti vjeruju da je u pitanju "Netflix efekat" koji navodi televizijsku publiku da otkažu pretplate i fokusiraju se samo na servise za koje nije potrebna nikakva vrsta posebnog ugovora.

Obična pretplata na Netflixu košta sedam dolara mjesečno, što na godišnjem nivou iznosi približno 90 dolara. Televizijska pretplata, s druge strane, košta blizu 196 dolara, a BBC je najavio da će cijene do aprila porasti za približno pet dolara. Ova odluka je navela mnoge Britance da prekinu svoje ugovore, te su se mnogi time pohvalili na svojim Twitter profilima.

"Tako sam sretan što sam se riješio ugovora sa BBC-om. Sada više neću morati izdvajati skoro 200 dolara da bih finansirao @BBC", napisao je jedan od Twitter korisnika.

Ukupan broj prekinutih ugovora za televizijsku pretplatu iznosi 5, 9 miliona. Ipak, nisu svi otkazani radi Netflixa i sličnih razloga. Nekolicina ljudi je izjavila kako su ugovore prekidali jer su počeli živjeti s ljudima koji već plaćaju pretplatu, te nije bilo smisla plaćati dvije.

Netflix za sada broji skoro deset miliona pretplatnika u Velikoj Britaniji.
Prijavi grešku


Komentari (247)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...