Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
rasizam je sto bijeli iPhone kosta vise od crnog!
Toliko su lijeni da ih se cak NE ISPLATI uzimati za ROBOVE.... Jel\' tako rasisto Mondodo ?
Zao mi je sto u BiH-a ne zivi jedno 500.000 afrikanaca, da se malo bakćemo i sa njima, dosadilo mi srbo-hrvo-bosnjo.
EVROPLJANI VAZDA UMOTAJU G--O V- N..O U CELOFAN, KOJI JE INAČE DOBAR PATENT ZAPADNO SVIJETA
http://www.youtube.com/watch?v=z2d2SzRZvsQ
Ovo što su uradili za englesko izdanje je pravo dobro :) A inače, strip je napravljen prije 80 godina, kao što ovaj čovjek kaže, i stvari su tad stajale drugačije nego danas... Danas se mogu stavljati opomene, kao ova u engleskoj verziji, ali šta još hoće? Ne kontam kakvu \"presudu\" traže? Tintin JESTE rasistički kad se danas čita, ali nažalost, u to vrijeme se nije tako razmišljalo, i to tad ni belgijanci, a očito ni ostali, nisu smatrali rasističkim...
najgore je kad te kolonija (belgija) kolonizira, onda se tu desi sto i kod nas u B&H sa srbima & srbijom a to da bosanci & hercegovci cima napuste evropu (jerbo tu za njih nema mjesta ni u prici) postanu namah bijelci je svojevrstan volej u mozak slavenizirane molgonsko-romanske balkanske svite
a mi bosanci kao nisma rasisti?? soliti drugima pamet - ima ona narodna poslovica, rugala se tava loncu
Sta da nas zacudi od jednog naci simpatizera i kolaboracioniste.... Medjutim, interesantno je kako ova nasa seljacka bagra, koja je na svojoj kozi osjetila sta znaci sve moguce vrste sovinizma (pa su se neki tako iz svojih selendri danas obreli u Americi i sirom Evrope, te se hvale kako \"oni znaju kakvi su crnci\", a \"mi ne\"), prvi polete da se naslade s ovom temom. Cobani.... j....em li vam boga seljackog.
Kad se uzme u obzir da su u Kongu od Belgijske ruke umrli milioni crnaca kojima su Belgijanci uz to sakatili udove ako im nisu isporucivali dovoljno sirovina, te time im prepolovili ukupno stanovnistvo moze se reci da je rasisticki ali inace crnci dokazano pre,ser,av,aju sa tim rasizmom. Jaletovi komentar i bruku njihovih gheta punih crnaca koji zive od socijalne u Americi to potvrdjuju. Isto kao turci u Njemackoj rasizam ovo rasizam ono a skoro pola ih nece ni dauci jezik a kamoli da se prilagodi njihovom drustvu. Oni hoce da se zabavljaju dok drugi rade, hoce da budu sa povlasticama iznad vecinskog stanovnistva. Ne da su svi isti ali vecina, inace bi u Africi postojala bar jedna drzava koja je razvijena, sa ili bez kolonijalizma na koji se stalno vade.
Nemožete reći da je tintin rasista on je normalan to je samo strip
Joj gdje nas dovede ova demokratija, sve smijes a nista ne smijes i nista ne smijes, a sve smijes ccc
Michael Richards (nastavak): \"If we had a college fund that only gave white students scholarships - you know we\'d be racists. In the Million Man March, you believed that you were marching for your race and rights. If we marched for our race and rights, you would call us racists. You rob us, carjack us, and shoot at us. But when a white police officer shoots a black gang member or beats up a black drug dealer running from the law and posing a threat to society, you call him a racist. I am proud... but you call me a racist. Why is it that only whites can be racists?\"
Nije problem, vi se preselite u gore navedeni Kongo pa cemo onda cuti vase misljenje o crncima. Lako je iz Bosne pricati gdje nijednog niste ni vidjeli sem na tv. Mondodo je u pravu, crnci su danas mnogo veci rasisti od bjelaca. Michael Richards (Kramer iz Seinfelda) na sudu: \"...you say that whites commit a lot of violence against you? So why are the ghettos the most dangerous places to live? ... You have the United Negro College Fund. You have Martin Luther King Day. You have Black History Month.You have BET. If we had WET (White Entertainment Television), we\'d be racists. If we had a White Pride Day, you would call us racists. If we had White History Month, we\'d be racists. If we had any organization for only whites to advance OUR lives, we\'d be racists. There are over 60 openly proclaimed Black Colleges in the US ... Yet if there were \'White colleges\', that would be a racist college. You are proud to be black, but when we announce our white pride you call us racists.\"
lijepo opisan crnacki narod, lijen i samo se zali. mnogo vece rasiste od bijalaca, bijelac tek od crnca nauci sta znaci rasizam.