lifestyle
0

Sretna baka u avionu

Klix.ba
Jedna baka je izjavila koje je olakšanje osjetila, iako je imala srčani udar, nakon što je uvidjela da je avion bio prevozio veliki broj kardiologa.

Dorothy Fletcher, 67, je letjela na vjenčanje svoje kćerke u Floridi, kada je osjetila snažne bolove u prsima te odmah pala u nesvjest. Stjuardesa se po uobičajenoj proceduri obratila putnicima sa pitanjem da li u avionu ima doktora, na šta je čak 15 kardiologa odgovorilo ponudom svoje pomoći.

Svi doktori su organizovano putovali na konferenciju u Orlando.

Gospođa Fletcher iz Liverpoola je rekla: "Doktori su bili sjajni, i spasili su moj život. Ja sam bila u veoma lošem stanju, i svi oni su prišli i pružili svoju pomoć."

Sa Dorothy je bila i njena kćerka koja se u istoj mjeri iznenadila vidjevši sve te kardiologe, a baka dodaje da bi voljela zahvaliti svakom od njih, ali na žalost uopšte ne zna njihov identitet, te joj je samo poznato da su išli na pomenutu konferenciju.

Gospođa Fletcher je nakon ovoga provela dva dana na intenzivnoj njezi Charlotte Medical Centra u North Carolini. Da sve bude ko iz bajke ona je uspjela čak i stići na vjenčanje svoje kćerke.