lifestyle
0

Red Bull Music Academy

Sarajevo-x.com / Red Bull
60 DJ-eva, producenata, pjevača i MC-eva se susreću 24. septembra u čast 9. Red Bull muzičke akademije, i njihovi duhovi će se ispružiti iz Melburna do istomišljenika širom svijeta.

Ovo nije o traženju novog pop idola. Ovo nije o kreiranju šoua, CD-a ili stila od ničega. I ovo nije o kreiranju nove frke. Na Red Bull muzičkoj akademiji, koja će se održati u Melburnu od 24. septembra do 06. oktobra i od 15. do 27. oktobra, riječ je o samo jednoj stvari: o muzici.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Kada 60 muzičkih fanatika – 14 žena i 46 muškaraca – iz 33 zemlje širom svijeta, opremljeni mikrofonima, obrtnim platformama i hardverima, su prepušteni jedni drugima, onda rezultat mora biti nešto uzbudljivo: to je cijela filizofija Red Bul muzičke akademije. Kompozitori iz Hong Konga, DJ-evi iz Islanda i MC-evi iz Pakisatana će se sresti u radionicama, sound studijima i klubovima za sesije ‘earstorminga’ i izbacivati ideje, kao i podijeliti CD-ove i fajlove sa uzorcima, bitovima i melodijama. Ovaj jedinstveni događaj nema određeni raspored, nema pobjednika ili gubitnika, niti isplaniranog ishoda. Jedini cilj, koji je zajednički za sve učesnike, jeste da se vrate sa Red Bull muzičke akademija sa nezaboravnim iskustvom, proširenim horizontima, i nadamo se, nekoliko novih prijatelja.

Malo reda u ovom kreativnom haosu zvanom Red Bull muzička akademija unose tutori, koji dobrodušno dijele svoje vještine i iskustuva u toku predavanja i radionica. Ovogodišnja jedinstvena postava se sastoji od Biz Markee, Adam Freeland, Jeff Mills, Westbam i Patrice, i još mnogobrojnih DJ-eva iz značajnih klubova, medijskih ličnosti, producenata i muzičara iz najrazličitijih stilskih škola. U centru svega, međutim, nisu statusi prisutnih u muzičkom unverzumu, nego njihova kreativnost i entuzijazam. Iz ovog razloga, učesnici u Melburnu su izabrani isključivo na osnovu kvalitete mikseva i/ili priloženih demo snimaka.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Iskustvo duha Red Bull muzičke akademije nije rezervisano za samo 60 učesnika u Melburnu. Na stranici www.redbullmusicacademy.com možete i vi pogledati uživo video zapise, slušati Red Bull Music Academy interaktivni radio, te downloadovati podcastove. A dodatne svakodnevne novosti, update-i i slike će slati vibracije akademije širom svijeta tokom cijelog događaja.

Nenad Nešo Kovačević je jedini sa prostora ex Jugoslavije koji je dobio pozivnicu da učestvuje u ovom jedinstvenom skupu. Trenutno se nalazi u Melburnu i veoma je zauzet sa dešavanjima na akademiji, ali priču o njegovim iskustvima ćete odmah nakon povratka moći čitati na našoj web stranici.