lifestyle
0

Red Bull Air Race Series 2006 u San Francisku protekao u znaku Kirby Chamblissa

FENA
Kirby Chambliss je protekli vikend u San Francisku fenomenalnom vožnjom učvrstio vodeću poziciju na generalnom poretku Red Bull Air Race serije 2006.

Dan prije utrke na treningu Kirby je bio najbrži sa vremenom 2:37:49 i pokazao da na domaćem terenu neće pružiti šansu drugim pilotima da ga ugroze. No, na dan utrke Kirby je bio sporiji za skoro 2 sekunde i zamalo da ga sustigne Peter Besenyei koji je za pola sekunde propusti svoju šansu da pobjedi u San Francisku. Nakon utrke Kirby je izjavio da je na utrci vozio malo opreznije kako bi izbjegao moguće greške i da se na kraju isplatilo. Pred zadnju, osmu utrku, koja će se održati sredinom novembra u Australiji Kirby je gotovo zagarantirao naslov svjetskog prvaka Serije 2006.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Treće mjesto u San Francisku je pripalo Englezu Paul Bohommeu koji svojim posljednjim uspjesima pokazuje da će naredne sezone borba za prvo mjesto biti puno teža nego je bilo u ovoj sezoni.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Oko 400 hiljada gledalaca je gledalo utrku koja je održana između dva simbola San Franciska – mosta Golden Gate i ostrva Alcatraz.