lifestyle
0

Razvikani iluzionist nije uspio srušiti svjetski rekord u držanju daha

FENA
David Blane
David Blane
David Blane, iluzionist sklon fizičkim i medijski praćenim izazovima, hitno je izvučen iz akvarija u kojem je proveo sedam dana jer se umalo utopio u pokušaju obaranja rekorda u držanju daha.

Prije izlaska, Nujorčanin koji je od 1. maja uronjen u akvarij visok 2,5 metra, ostao je 7 minuta pod vodom ne dišući, ali nije uspio oboriti svjetski rekord od 8 minuta i 58 sekundi. Blaine nije uspio ni u potpunosti otkopčati 50 kg čeličnih lanaca, devet lokota i četiri para lisica koje su ga držale za dno.

Tijekom posljednjeg iskušenja a la Houdini, 33-godišnji iluzionist je isprva bio mirnog lica i zatvorenih očiju i pratio je savjete svog trenera. Nakon šest minuta počeo je pokazivati nemir, naborao je čelo, činilo se da pokušava disati, što je prisililo dvojicu ronioca da interveniraju.

Nakon što su ga izvukli i poslije nekoliko sekundi pod maskom kisika Blaine je u suzama i jako slab rekao da ga je "duboko ganula podrška New Yorka i cijelog svijeta".

"Bila je to teška sedmica, ali zahvaljujući vašoj energiji lakše je prolazio. Hvala svima, volim vas", rekao je mnoštvu okupljenih na trgu Lincoln Center, koje je skandiralo "David, David".