Novi biznis milijardera
50

Zavirite u Virginov kruzer samo za odrasle: Čim kročite na brod znate da je Bransonov

B. T.
Kruzer cilja na mlađe putnike (Foto Virgin Voyages)
Kruzer počinje s turama (Foto Virgin Voyages)
Kad krenete na krstarenje kruzerom Scarlet Lady, odmah znate da ste na brodu milijardera Richarda Bransona. S lijeve strane nalazi se prodavnica ploča s limitiranim izdanjima albuma Sex Pistolsa i Lady Gage na vinilu. Svuda je crveno, a da ne biste zaboravili, ovo je novi poduhvat Virgina.

Tu je i sam Branson, koji se vratio iz svemira i pridružio se svom izvršnom timu u New Yorku kako bi pokazao prvi brod Virgin Voyages prije nego što krene iz Miamija 6. oktobra.

Brod sa 1.408 kabina je moderan, izmjenjujući luksuz sa ležernom atmosferom koja poziva goste da dođu takvi kakvi jesu ako se radi o vrlo cool ljudima. Brod samo za odrasle ima luksuzne zlatne ukrase, restorane veličine butika i dvostruke ležaljke apsolutno posvuda, predviđene za goste koji žele plivati cijeli dan.

Zašto milijarder ulazi u novi biznis?

Zašto Branson ulazi u industriju koja je već opsluživala 29,7 miliona zadovoljnih kupaca u 2019. godini prije pandemije?

"Prije nego što sam započeo Virgin Atlantic, nije mi se svidjelo letjeti avionima drugih ljudi, jer su bili zagušljivi, a ne zabavni", rekao je Branson za CNN Travel iz jednog od brodskih apartmana Rockstar.

"Ovo je odlično vrijeme za ulazak u posao. Bismo li mogli stvoriti takvu kompaniju za krstarenja, na kojoj bismo ja, moja porodica i prijatelji rado radili?"

To očigledno znači imati gitare i gramofone pri ruci u dva vrhunska Massive apartmana, Richard's Rooftop - privatni bar i koktel za goste ili "mornare" kako se zovu...

Kako bi sve ovo stvorio, Virgin Voyages okupio je tim vrhunskih dizajnera. Između ostalog, dizajnirali su Manor, noćni klub u koji ulazite kroz masivni tunel prekriven zvijezdama. Prostor Crvene sobe, impresivno pozorište, ima pozornicu koja se kreće tako da publika može komunicirati i svijetli neonski natpis na zidu: "Ako želiš plesati, pleši! Ako nešto ne vidiš, pomakni se! Ako hoćeš piće, uzmi piće! "

Ovdje nema masivne trpezarije ili švedskog stola, nema neonskih zabavnih vožnji i nema direktora krstarenja. Umjesto toga, brodskim aktivnostima i "događanjima" upravlja osoblje koje je stručno za ono što radi; vježbajte s pravim guruima u fitnesu, igrajte se s pravim igračima i ručajte s priznatim gurmanima.

Restorani, zabava, seksualni tarapeut...

Ne dobivate određeno vrijeme za večeru i nećete biti zaglavljeni za velikim stolovima s gostima koje ne poznajete. Brod ima više od 20 restorana, uključujući svijetlu, otvorenu salu za hranu. Također možete večerati u jednom od šest specijalizovanih restorana kad god poželite; samo se dodajte na listu čekanja, a aplikacija će vam reći kada je vaš stol spreman.

Čini se da Virgin Voyages čini sve što može da se dopadne mlađim klijentima, pa nudi niz zabavnih sadržaja za koje se ne mogu nabaiti karte u New Yorku ili Londonu. Tako postoji noćna emisija pod nazivom "Never Sleep Alone", koju vodi seksualni terapeut, niz predstava pod nazivom "Phantom Folktales", a 2022. dolazi nova produkcija "Another Rose" Randyja Weinera. Tu su uobičajeni kasino i trgovine, salon za tetoviranje…

Scarlet Lady službeno započinje plovidbu 6. oktobra putovanjem po Karibima, sa zaustavljanjem u Virginovom privatnom klubu na plaži u Biminiju na Bahamima.

Cijena kabina kreće se od 725 do 5.875 dolara. Virgin Voyages planira lansirati i drugi od četiri planirana broda Valiant Lady 2022. godine, koji će ploviti Sredozemljem.