Putovanja
58

Zavirite na luksuzni privatni otok Marlona Branda

Klix.ba
Uskoro će bogati gosti željni sjajnog odmora moći iznajmiti sobe na privatnom otoku nekada slavnog američkog glumca, pokojnog Marlona Branda.

Nevjerovatno luksuzno odmaralište, nazvano The Brando, bit će otvoreno za goste u julu ove godine. Nalazi se na atolu Teti'aroa u Francuskoj Polineziji, u Pacifičkom okeanu. Teti'aroa se sastoji od 12 manjih otoka, a odmaralište je na Onetahiju, historijski poznatom kao mjesto na kojem ljetuju članovi kraljevskih porodica.

Legendarni glumac Marlon Brando, koji je preminuo 2004. godine, otok je kupio 1967. godine.

Danas iz ovog odmarališta poručuju da im je cilj ponuditi jedno od najluksuznijih, autentičnih iskustava za sve goste i to na lokaciji koja je ekološki osjetljiva, održiva i kulturno bogata.

Plan uprave odmarališta je da koristi lokalne materijale u gradnji, kao i obnovljive izvore energije, poput solarne i kokosovog ulja. U provedbi imaju i sistem klimatizacije zahvaljujući dubokoj morskoj vodi.

Ipak, sav ovaj ekološki ugođaj nije nimalo jeftin. U periodu od jula do septembra iznajmljivanje jednosobne vile koštat će blizu 2.500 dolara za noć po osobi. Poslije će cijena skočiti na 4.142 dolara za noć.

Onima koji imaju dovoljno novca, a ne znaju da li je ovo pravi način da ga potroše na odmor, možda će u odluci pomoći Marlonova slavna rečenica: "Moj um je uvijek miran kad se zamislim kako sjedim noću na svom otoku u Južnom moru".