Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lijepo, lijepo
ja se bas nesto posebno i ne razumijem u to!! al mislim da bilo ko moze uradit ovakve slike!! cisto turisticke kao sto je neko vec naveo!! u svakom slucaju pohvale al nista posebno!! Vjerovatno si jos na pocetku!!
ja ti samo zelim reci da u svakom slucaju koristis PS ili neki drugi program za editiranje, jer ako se bavis digitalnom fotografijom, nije moguce izbjeci koristenje PS-a (meni najdrazi) ukoliko zelis dobre fotke... to je pravilo br.1
fala na savjetima momci.
Da, u pravu si. Ne branim nikoga ali isto tako povedi računa da ne gledamo svi istim očima fotografiju tj. nemamo iste kriterije. Ima dosta ljudi ovdje koji nisu toliko kritični pa takvim ocjenama tipa \"beton\" i slično izražavaju svoje oduševljenje. Isto tako svi oni koji su previše kritični do mjere da su neprijatni možda imaju previše znanja i kritičnosti pa ih ne zadovoljavaju ovakve fotografije ili jednostavno nemaju kulturu komuniciranja. Ja lično mislim da je ovo drugo u pitanju.
slazem se. mislim da je medju rajom totalno pogresna predozba o ovoj rubrici. nikoga ne treba osudjivati. svi su do sada pokazali vise nego dovoljno kvaliteta. ako ja postavim svoje fotografije fakat ne bih volio da komentari budu \"super\" plafon\" CISTI BETON\" vec daj da publika udje u srz fotografije i kaze nesto pametno a da opet njima neko treci ne prigovori da su ljubomorni jer su iznjeli stav da je na mojoj fotografiji previse neba u odnosu na kolicinu tla. eto toliko :)
Moji komentari su u tom smislu. Autora ne treba zakucati u zemlju zato što mu fotografije nisu stock kvalitete ali na umjeren način motivirati da uči dalje tako što ćeš mu ukazati na neke očite greške koje lako može popraviti.
ne mogu shvatiti one baustelske komentare tipa: \"plafon\", \"CISTI BETON\"! ej pazi! cisti beton! i kada neko kaze jednu pametniju od cistog betona i kreca onda se svi obruse na njega govoreci ne budi ljubomoran, pusti budale i sl. pa zar nije ovo trenutak koji ide u korist autora kada dobija misljenja od ravnih sebi ili manje ili vise ravnih? betonasi, plafonasi ne ponasajte se kao da se u vama krije mudrost umjetnicke fotografije. ako ja kazem da mi u jednoj fotografiji ne odgovara komopozicija to je zato jer sam takodjer fotograf i imam stosta reci u korist umjetnika, pohvaliti ga, dati sugestiju, pitati kako je naoravio taj snimak. znaci da svako od nas moze ponesto nauciti od svakog sljedeceg autora.
eki jaguara sto puca od shege... :)
mislim da je do kamere. treba skuplja :)
Denise nisi ti kriv ..
prosjek
Meni se svidja ova pod brojem devet.
fine so ove, al mi ove zgrade nekako.......sve u svemu ok :D
Lose. Jaguar slikan bez nogu, zgrade padaju jer nije korigovana perspektiva, piramide nemaju nicega posebnog (neizrazajno nebo i grana drveta koja je upala u kadar). Hajmo sada: kada slikas panoramu, stavi filter polariser na objektiv i nauci kadrirati.